NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Szállj már ki onnan! – kérte a roncsban ülőt, mert nem tudott továbbmenni

Szombathelyen egy férfi újraélesztését és halálát közvetítette valaki élőben.

Bármilyen viccesnek is tűnhet egyeseknek, egyáltalán nem megmosolyogtató egy olyan baleset részesének lenni, ahol az autó gyakorlatilag eltűnik a vezető körül.

fotó: Forrás: Youtube / 112press

Július 25-én összeütközött két autó Nemti és Mátraterenye között. A baleset egyik részese, egy Fiat árokba csapódott, míg egy Lada az ütközéstől kettészakadt és mindkét fele az úttesten maradt. A látvány sokakat késztetett videózásra és ezt meg is osztották a közösségi oldalakon, pl. a Facebookon, TikTok-on az ismerőseikkel.

fotó: Forrás: Youtube / 112press

Újságok is lecsaptak a felvételekre és úgy, ahogy azt rögzítették, kitakaratlanul publikálták is ezeket. Több videón a sofőr még bent ül a roncsban, az egyik felvételen pedig elhangzik: "Csórikám, hogy be van szarva!" .

A felvétel készítője hangosan gondolkodik, azon töpreng, hogy hogyan megy majd tovább?

fotó: Forrás: Youtube / 112press

Ezután gondolhatnánk azt, hogy feltör benne a segítő szándék, amikor megkérdezi, hogy mindenki rendben van-e, de a folytatásból inkább mégis arra asszociálunk, hogy arra lehetett kíváncsi, mit érdemes megmutatnia és talán kicsit csalódott lehetett, amiért a Lada vezetője "feleslegesen" ücsörög a roncsban.

"Hallod, hát szállj már ki onnan!" – ad bölcs tanácsot a sofőrnek, hátha ez eddig nem jutott eszébe a Lada vezetőjének.

Élőben, holtakat

Az elmúlt időszakban több olyan élő videót láttunk a hazai utakról, ahol kitakaratlanul mutattak halálos baleseteket, vagy haláleseteket. Ezeket a felvételeket a közösségi oldalak gyorsan törlik, bejelentés esetén.

Szombathelyen egy férfi újraélesztését és halálát közvetítette valaki 1 órán és 12 percen keresztül. Közben megtudhattuk, ki az illető, megmutatták egy másik telefonon a Facebook profilképét is és többször is elhangzott, hogy "egy drogos kutyáról" van szó.

Azért a fekete zsák előkerülésénél egy kicsit elérzékenyedett a videó készítője is, elmesélte, hogy ő még nem látott halottat, de gyorsan túl is lépett ezen és ezután azt kifogásolta, hogy többen kitakarják a látványt. A videó már nem érhető el.

Videózni tud, megállni már nem?

A 86-os főúton történt egyik halálos balesetnél többen is levideózták az árok szélén füstölő roncsot és az ablakon kilógó sofőrt. A motorháztető alól füst gomolygott, emiatt az egyik videós még aggódott is, nehogy kigyulladjon az autó, majd miután a látvány mellett elhaladt, kikapcsolta a kamerát.

Nagy és kellemes meglepetést okozott volna, ha megáll és odamegy megnézni, hogy tud-e segíteni, de ez a veszély nagy valószínűséggel nem fenyegetett.

Pedig ilyenkor fontos lehet, hogy valaki "kívülálló" is megnézze, tud-e segíteni? A baleseteknél előfordul, hogy az ütközéskor elrepül a telefon a sodródó, felboruló roncsban, de az sem ritka, hogy a felek annyira megijednek, hogy azt sem tudják, mit kell ilyenkor csinálni.

Ilyenkor nem lehet elfogadható kifogás az, hogy valaki fél a vértől, vagy siet valahová, esetleg nem akar tanúskodni. Aki pedig képes arra, hogy videót készítsen a másodpercekkel, percekkel korábban történt baleseti helyszínről, ahol még szemmel láthatóan nincsenek kint a mentők, tűzoltók, az bizony képes a valós segítségnyújtásra is.

Segítettek neki, ő is segített

Nemrégiben beszámoltunk egy lengyel család balesetéről, ahol egy fiatal nő állt meg segíteni és több órán keresztül a helyszínen maradt, majd a gyermekek és az apa elszállítását is vállalta. A nő elárulta, hogy hónapokkal korábban súlyos balesetet szenvedett és többen megálltak neki segíteni. Ő pedig az első adandó alkalommal úgy érzete, hogy ezzel tudja viszonozni mások segítségét.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget