NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

Ki is az a Balázsy Péter, aki a Fidesz polgármester-jelöltje lesz Szombathelyen?

Némi meglepetést okozott a jelölése, hiszen Balázsy még csak 33 éves, de komoly életutat tudhat maga mögött.

Pár hónappal ezelőtt a szóbeszéd szintjén hallottunk először Balázsy Péter, a megyei önkormányzat jegyzőjének jelöléséről, aztán egyre többször mutatkozott a városi fideszesekkel, többször is megjelent a városi közgyűlésben is.

fotó: Bonyhádi Zoltán
Emellett nagyon tudatosan - sokak szerint már túl erősen is - építette saját imázsát, rendkívül sok közéleti- és társadalmi eseményen vesz részt. Koszorúz, díjakat ad át. Erről beszámol a saját és a megye közösségi oldalain és a megye kiadványaiban is.Emellett Ő is növeli az aktív sportoló, avagy futó politikusok táborát.
Balázsy Péter a 2019-es Ultrabalatonon
fotó: FB

Azt nem tudjuk, mekkora vita a volt a jelölésnél, azt viszont igen, hogy hosszú válogatás előzte meg a csütörtök esti döntést

2019.06.21. 05:45

Puskás Tivadar ősszel megy, Balázsy Péter lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

/ önkormányzati választás 2019 45 hsz. /
Lendvai Ferencet leváltották a szombathelyi Fidesz elnökségének az éléről.
. Érdekes, hogy szerdán indított szavazásunkon
2019.06.19. 16:05

Ki lesz vajon a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje?

/ önkormányzati választás 2019 7 hsz. /
Nálunk megpróbálhatja kitalálni, ki lesz a befutó, szavazhat is rájuk.
is ő végzett el az első helyen, olvasónk vagy tudtak vagy megéreztek valamit.

Jelöltségének nyilvánosságra kerülése után tőlünk is sokan kérdezték, hogy ki is az a Balázsy Péter. Összeállítottunk hát egy kis anyagot róla.

Szombathelyi indulás, szombathelyi érkezés

Balázsy Péter 1986-ban született Szombathelyen. Konzervatív, nagy családból származik, négyen vannak fiútestvérek. 2005-ben érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, ahol ma is aktív tagja az öregdiákok szervezetének.

2011-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett cum laude minősítésű jogi diplomát. Közben a Mathias Corvinus Collegium Jog szakirányának tagja, ahol 2010-ben kiváló minősítéssel végzett. 2009-ben egy szemesztert a belgiumi Genti Egyetemen töltött, ahol nemzetközi és környezetvédelmi jogi tárgyakat hallgatott és holland nyelvet tanult.

2007-ben az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának gyakornoka, 2008-ban Szabad Európa-gyakornok az Európai Parlamentben, 2009-ben a Polgári Magyarországért Alapítvány ösztöndíjasa. A Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége alatt az Európai Néppárti Frakció sajtó és kommunikációs osztályának munkatársa az Európai Parlamentben.

2007 szeptembere és 2010 szeptembere között az ELTE ÁJK Közgazdaságtan Tanszék demonstrátora. 2012 februárja óta a szombathelyi egyetem óraadója, egyetemszervezői és óraadói munkássága elismeréséül 2016 júliusában címzetes egyetemi docens címet kapott az egyetem Szenátusától.

Rövid ideig ügyvédjelölt Budapesten, majd 2012 márciusa és 2014 novembere között a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőinek közvetlen munkatársa, e feladatkörében ellátta a szombathelyi gépészmérnökképzést megteremtő Egyeztető Fórum titkári feladatait. 2012 őszén két hónapig Lisszabonban ösztöndíjas a portugál kormány Helyi Önkormányzatok Főigazgatóságán.

2014. november 18-án nevezték ki a Vas Megyei Közgyűlés főjegyzőjévé, 2018 februárjában az Év fiatal vezetőjének választották állami kategóriában.

Négy évvel ezelőtt vele.

"Nyissuk ki egy kicsit a megye kapuit" - interjú Balázsy Péter Vas megyei jegyzővel

Talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem tudják, hogy mivel foglalkozik pontosan egy megyei jegyző. Miből áll a munkaköre? Egyrészt vezetem az önkormányzati hivatalt, ahol olyan klasszikus menedzsmenti feladatokat látok el, mint például a hivatali csoportok, osztályok irányítása, a közgyűlési munka előkészítése, az ott született döntések végrehajtása, emellett pedig különböző, a megyét érintő stratégiai fejlesztési irányokkal foglalkozom, különböző ágazati programokban való részvétel lehetőségével vagy határon átnyúló projektekkel.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen