NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Elképesztő meleg és tömeg a szombati Balaton Soundon

Forróság, hatalmas tömeg és Sean Paul elmaradt fellépése. Ezek a Balaton Sound szombati napjának jellemzői.

Mi sem szerettünk volna kimaradni a Balaton part legnagyobb fesztiváljából, így szombaton Zamárdi felé vettük az irányt, hogy részei lehessünk az élménynek.

Igazi strandhangulat a parton - ez is a Sound része, ha jó idő van
fotó: Szőke Zizi

Gyors és gördülékeny bejutás után, egy kis terepszemlét tartottunk. Mint minden évben idén is változtattak a szervezők a terület elosztásán, melynek köszönhetően érzetre nagyobbnak hat a terület. A nyári forróságnak köszönhetően egy gombostűt nem lehetett leejteni a part mellett, főleg, ha egy kis árnyék is volt. A rendszeres Balaton Sound látogatók talán emlékeznek, a fesztivál első idejében július második hete volt a Sound időpontja, amikor rendszerint kicsit elromlott az idő. Biztos félrémlik pár sárban dagonyázó fesztiválozó képe sokunknak. Az új időpontnak köszönhetően már nem jellemző ez, helyette igazi kánikula volt, a harmadik póló csere után adtuk fel, az elemekkel nem érdemes harcolni. A part mellett felállított kis tornyokból egész nap szólt a zene, így mindenki találhatott ízlésének megfelelő partszakaszt. Aki így sem bírta a meleget az elsétálhatott párszor a hűs vízpermet alatt, de opció lehetett még az óriáskerék, hátha a „magaslati” levegő segít egy kicsit, vagy a Bungeejumping a Balaton felett, melytől biztos páran libabőrösek lettek ugrás előtt.

Mindenki táncol...
fotó: Balaton Sound

Kora este az egyik kisebb színpad elé vetettük be magunkat, ahol az argentin DJ király Hernan Cattaneo indította az esti bulit. Népszerűségét semmi nem bizonyítja jobban, mint az, hogy a fesztivál minden napján kifutó bulihajó egyedül szombaton volt Sold Out-os, ahol szintén ő zenélt. A több, mint két órás zenei utazás kellően megalapozta az előttünk álló éjszakát, és előkészítette a terepet az ezen a színpadon keverők mögé álló DJ-nek.

Üres a nagyszínpad előtti terep. Akár készülhetett volna Sean Paul fellépése alatt is, mivel az elmaradt.
fotó: Szőke Zizi

Az este közeledtével és a hőmérséklet minimális csökkenésével egyenes arányosan nőtt a tömeg is. Már legalább harminc percet kellett várni a pultoknál, pedig nem volt kevés belőlük, és a WC-k előtt sem kis sorok álltak. Akár a megtelt táblát ki is lehetett volna tenni. Már javában gyülekezett a tömeg a nagyszínpad előtt, amikor jött a hír: Sean Paul nem jön. A szombati nap egyik húzó neve, betegségre hivatkozva lemondta a fellépést ismét. Egyszer már nem ért ide kis hazánkba, akkor a SZIN-en mondta le a fellépést. Köszönjük Sean! Azért jobbulást

Javában dübörög a parti a nagyszínpad előtt
fotó: Balaton Sound honlap

Armin van Buuren viszont nem okozott csalódást. Dübörgött az EDM, ment a csapatás, megadta a népnek, ami kellet.

Volt olyan, aki még éjfélkor is Sean Pault várta. Az első kérdés ami vadidegenektől érkezik az a

Helló, magyar vagy?

- természetesen magyarul. Volt, akit reggel a mentő vitt el, nem is egy olcsó mulatság ez a fajta mulatozás. Elmondhatjuk, hogy a Balaton Sound igenis egy olyan élmény, amit évről évre meg kell tapasztalni, ha csak egy napra is. Szóval 2020 július első hetében ismét Zamárdi felé veszem az irányt. Köszi Balaton Sound, ez jó volt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*t*l*z*tt h*lyz*tb*n v*gy, d* *z*rt n*m *r*gy*ll*k. H*zz*m m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
miki1950 : N*m t*dt*d? M*r *k *s l*m*ndt*k r*l*. L* v*gy m*r*dv*! ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: J*, * n*p*kb*n b*cs*ng*t*tt v*l*m* f*d*sz*s *gyn*k. *lh*jt*tt*...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: *z *p*l**dd*l m*ly*n * v*sz*ny*d, *tl*g*s*n? ...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: M*nd*n b*z*nny*l * k*n** *t*s*kk*l m*r m*g v*n * j* k*pcs*l*t, m...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt