NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

Balassa Péter valószínűleg az országos politikában folytatja

A szombathelyi Jobbik Koczka Tibor polgármester-jelöltet támogatja - derült ki Balassa mai sajtótájékoztatóján.

Pont 60 nappal a önkormányzati választások előtt, és az idei nyár legmelegebb napján.

Ezzel kezdte sajtótájékoztatóját Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi városi képviselője, a párt városi elnöke.

Több ügyről is szó volt, kezdjük az önkormányzati választásokkal. Balassa kifejtette, hogy a Jobbik a békés, nyugodt, centrumhoz húzó politikában érdekelt, ennek megfelelően készülnek a választásokra. Mint mondta, választási szövetségről is tárgyalnak, kérdésünkre nem cáfolta, hogy a Pro Savaria Egyesülettel is tárgyalnak.

Három jelöltből kettőt tart alkalmasnak

Innen pedig már csak egy lépés volt, hogy bejelentse, a Jobbik szombathelyi szervezete a függetlenként induló

2019.08.06. 10:46

Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere polgármester-jelöltként indul pártja és az ellenzék jelöltjei ellen

/ önkormányzati választás 2019 15 hsz. /
Sajtótájékoztatóján azt mondta, független jelölt lesz, de támogatásokat örömmel fogad.
Koczka Tibort támogatja, aki mögé nemrég beállt a Pro Savaria is
2019.08.08. 15:53

Koczka Tibor polgármester-jelöltségét támogatja a Pro Savaria

/ önkormányzati választás 2019 23 hsz. /
Koczka Tibort támogatja Molnár Miklós, Szombathely alpolgármestere, aki a Pro Savaria színeiben jutott a közgyűlésbe már több alkalommal is.
.

Balassa Péter
fotó: Szilágyi József (telefonos fotó)

Balassa azért megjegyezte, a jelenleg ismert három polgármester-jelöltből kettőt tart alkalmasnak a posztra. Hiába kérdeztük, nem árulta el, hogy Koczka mellett melyik a másik, viszont abból, hogy a Jobbik ellenzéki pártként határozza meg magát, és hogy januártól sok esetben együttműködtek a közgyűlésben az Éljen Szombathely-frakcióval, nem nehéz kitalálni, hogy Koczka mellett Nemény Andrásra gondolt.

Mindebből az is következik, hogy a Jobbiknak nem lesz polgármester-jelöltje Szombathelyen, ezt Balassa kérdésünkre meg is erősítette. Képviselőjelölteket viszont indítanak, ez a még most is zajló egyeztetések függvénye, de Balassa megígérte, hogy még ezen a héten nyilvánosságra hozzák a jelöltjeiket.

A sajtótájékoztatón Balassa arról is beszélt, könnyen lehet, hogy ősztől az országos politikában folytatja. A Jobbik ugyanis több országosan ismert politikusát indítja polgármester-jelöltként, aki nyer, annak le kell mondania országgyűlési mandátumáról. És mivel listás képviselőkről van szó, nem lesznek időközi választások, hanem a 2018-es országgyűlési választásokra összeállított pártlista következő helyein lévők kapnak mandátumot. Ott viszont Balassa jelenleg is befutó helyen van

2019.06.13. 16:14

Még nem tudni, Balassa Péter tölti-e be a Jobbik két megüresedő parlamenti mandátumából az egyiket

/ közélet 1 hsz. /
Balassa Péter is szóba jöhet, de a városi képviselő lapunknak azt mondta, nem tud semmit, jelenleg szombathelyi munkáját végzi.
.

Könnyebbé tenné a helyi népszavazást

Balassa Péter arról is beszámolt, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi. 2017. decemberében fogadta el az akkor Fidesz-többségű közgyűlés a helyi népszavazásról szóló rendeletet, amiben szabályozták, hogy a választásra jogosultak 15 százalékának, de minimum 10 ezer embernek kell kezdeményeznie a helyi népszavazást.

A képviselő ezt akarja lecsökkenteni, mivel szerinte a lakosságnak és a civileknek sokkal nagyobb beleszólási lehetőséget kellene adni a városi politikába, akár úgy, hogy helyi népszavazáson döntsenek a nagyobb beruházásokról is.

Ezért Balassa azt kéri a közgyűléstől, hogy a népszavazási kezdeményezési küszöböt vigyék le 10 százalékra, és határozzák meg 6300 főben. Ehhez két közgyűlés kell, ezért kezdeményezi a rendkívüli közgyűlést, ahol hoznak erről egy határozatot, majd szeptemberben,a ciklus utolsó közgyűlésén megszavazhatják a rendelet módosítását.

A képviselő kijelentette, nagyon reméli, hogy képviselőtársai melléállnak és sikerül könnyebbé tenniük a helyi népszavazást.

Megkérdeztük, mi a véleménye Nemény András vasárnapi felhívásáról

2019.08.11. 19:21

Videó: Nemény András arra kéri a szombathelyi polgármester- és képviselőjelölteket, hogy a karnevál maradjon politikamentes

/ önkormányzati választás 2019 9 hsz. /
Éppen augusztus 24-én, a karnevál fő napján lehet elkezdeni a jelöltek ajánlásának gyűjtését.
. Nemény egy videóban azt kéri a jelöltektől, hogy a karnevál alatt ne kezdjék el az ajánlásokat gyűjteni. Balassa tőlünk hallott erről először, de azt mondta, a karnevált mindig is politikától függetlennek gondolta, ő nem is vonult fel soha, ezért támogatja a kezdeményezést.

Hozzászólások (28)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"