NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

A Pro Savaria akadálymentesítési programot javasol

Balassa arra kérte a jelölteket, hogy ígéretek terén maradjanak a realitások talaján.

Kedd délután a Markusovszky kórház főbejáratánál tartott sajtótájékoztatót a Pro Savaria Egyesület két képviselőjelöltje, Balassa Péter és Németh László, aki az oktatási és szociális bizottságnak is a tagja. Balassa elmondta, hogy az elmúlt napok ígéretei miatt lassan már úgy érezhetjük, mintha Dubajban élnénk.

Ezért felhívta a város politikusainak figyelmét, hogy csak olyat ígérjenek meg, amit meg is valósítanak. Ezt saját példájával támasztotta alá. Pár hónappal ezelőtt megígérte, hogy építenek egy buszmegállót, amit néhány napja át is adtak. Valamint kezdeményezte, hogy a szociális és egészségügyi területeken olyan átfogó intézkedéseket hajtsanak végre, amiket már meg is szavaztak.

Balassa nem érti, hogy az elmúlt kilenc évben miért nem csináltak semmit azokkal az utcákkal és utakkal, amiknek felújítását Balázsy Péter a tegnapi programismertetőjén

2019.09.24. 00:12

Hétfőn az MMIK-ban sok minden kiderült, például hogy tud még mozgósítani a szombathelyi Fidesz

/ önkormányzati választás 2019 29 hsz. /
Nemcsak Balázsy Péter programját ismertük meg, de fellebbent a fátyol, miért is ment Nemény András Brüsszelbe. Hende Csaba pedig bekeményített.
is megemlített. Mivel a kórház bejáratánál nincs zebra, a mai nap bejelentenek egy akadálymentesítései programot, amit a csütörtöki közgyűlésen napirendre is fognak vetetni.

fotó: Varga Mátyás

Ugyanis uniós előírás, hogy minden közintézménynél akadálymentesítve legyenek a járdák. Az akadálymentesítési programban ezért kezdeményezi egy EU-s előírásoknak megfelelő, éjszaka LED-del megvilágított zebra létesítését. Elhozott a sajtótájékoztatóra egy 2019. január 30-i jegyzőkönyvet is, amiben egy négyoldalas egyeztetést kezdett a város közigazgatási területén lévő tömegközlekedés, parkolás és a különböző utak minőségének javításáról, amire meghívta az összes frakcióvezetőt és Puskás Tivadart is.

Ám a polgármester ekkor még nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen egy ilyen egyeztetésen, mert ekkor úgy gondolta, hogy minden rendben van a városban. Az elmúlt hetek és hónapok bejelentései azonban nem ezt igazolják. Hanem azt, hogy az ígéretek közel 70%-a a közlekedés, a parkolás és a buszok minőségéről, valamint az utak állapotának javításáról szóltak.

fotó: Varga Mátyás

Balassa azt szeretné, hogy a két nap múlva esedékes közgyűlésen a kilenc év alatt bejelentett és el nem készült projektekről is legyen szó. Példának hozta fel az épülő egészségügyi központot

2019.09.19. 11:13

Elkezdődött a szombathelyi kórházzal szemközti orvosi rendelők építése

/ közélet 10 hsz. /
A helyszínbejáráson ott volt a városvezetés lojális része és Fidesz polgármester-jelöltje is.
, amit bár már három éve ígérték, mégis csak múlt héten kezdték el a munkálatokat.

Németh László, aki siketnémaként speciális élethelyzetéből kifolyólag másként látja az egyes dolgokat, hozzátette hogy szeretné, ha a kórház bejáratánál lenne egy buszmegálló, így a vidékiek is sokkal könnyebben tudnák megközelíteni a kórházat. A leletkiadások miatt pedig megemelné kórházon belüli parkolás idejét.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fucking: N*m, *z *gy*d g*t*lj* * g*nd*lk*d*st, m*rt *m* n*ncs ...........
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: V*l*g*s,*z *k*z*t*k g*t*lj*k * m*g*rt*st *s * g*nd*lk*d*st…...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: T* m*ly*n *st*b* v*gy…..v*gy t*t*lr* *tt*d m*g*d*t m*r m*g*nt d*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: N*m * m*sz*r*s v*tt* m*g *z *r*m*v*t,h*n*m *z *p*s nyrt. *z nyrt...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: H*ggy*d! Cs*k tr*llk*d*k *z * t*lv*j f*d*l*t*s*s k*s r*szk*b*r*n...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot