NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Egy újabb 10 százalékos ügy? - Közlemény-háború

Czeglédy Csaba sárga, Balassa Péter piros lapot adna Popgyákunik Péternek, miután a SZOVA Igazgatótanácsának elnöke Balassa közleményére azt írta, hogy az megalapozatlan vádaskodásokat tartalmaz.

Alul Balassa Péter, felette Popgyákunik Péter, aztán Czeglédy Csaba, felül Balassa újabb közleménye.

Közlemény

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, avagy piros lapot Popgyákuniknak!

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, - tartja a bölcs magyar szólás, ami különösen igaz a Kossuth L u 11. számú ház felújítása körüli furcsaságokra. A SZOVA Zrt. igazgatóságának elnöke piros lapot érdemelne sportszerűtlenségből, ugyanis kioktató levelét egy, - a város tisztességes lakóinak a pénzét féltő- önkormányzati képviselőjének címezte. Nem említettem korrupciót, ám, ha Ön ezt a szót leírta, annak valami oka lehet…

Továbbra is szeretném kérni Önt, hogy Szombathely város lakóit a legközelebbi közgyűlés alkalmával, részletesen és mélyrehatóan tájékoztassa arról, hová gurulnak el adóforintjaink, miért mindig ugyanazok a cégek esznek a

fazékból

, miért kerül többe az, ami jelen gazdasági helyzetben inkább olcsóbb lenne. Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy piros lappal kellene elhagynia felelős beosztását.

Balassa Péter
elnök
Jobbik Szombathelyi Alapszervezet


Közlemény

Sárga lapot Popgyákuniknak!

A szombathelyi Fidesz elmúlt 2 éves ténykedése miatt teljesen életszerű, hogy szombathelyi polgárok, képviselők azonnal korrupciót gyanítanak, amikor újra és újra ugyanazon cégek pályáznak meg szombathelyi építőipari munkákat, és amikor újra és újra fideszes szerencselovagok tűnnek fel a városi közbeszerzések körül.

A gyanakvást ősz óta tovább erősíti Popgyákunik Péter, fideszes ügyvéd személye. Úgy önmagában is.

Az a Popgyákunik, aki a mai napig tisztázatlan körülmények között futtatta át saját ügyédi irodáján egy szombathelyi cég dolgozóinak fizetését hónapokon, de lehet, hogy egy éven keresztül, és amely ügyben büntetőeljárást indított a szombathelyi rendőrség, ne akarja magát a város legártatlanabb bárányaként feltüntetni.

Ezúton megkérem Puskás Tivadar polgármestert, hogy vessen véget annak a szinte már szokássá váló gyakorlatnak, hogy a város pénzéből fizetett, abból jól élő, de napi munkát nem végző városi alkalmazottak - mint például Popgyákunik - megválasztott városi képviselőket okítsanak pökhendi, lekezelő módon.

Popgyákunik teher városunknak. Legjobban tenné, ha lemondana.

dr. Czeglédy Csaba
frakcióvezető


Popgyákunik Péter, a SZOVA igazgatótanács imigyen reagált Balassa közeleményére:

Sajtóközlemény

Lesre futott a középhátvéd?

Balassa Péter a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője vádaskodik. Sajtóközleményében azzal vádolja a jelenlegi FIDESZ többségű önkormányzatot, hogy

ügyeskedik

a közbeszerzéseknél, mert a Kossuth L. u. 11. szám alatti épület felújításának költségei – állítása szerint – több mint 10%-kal nőttek. Közleményében egyértelműen korrupcióra utal és részletes tájékoztatást vár el az ügyben, hogy az előzetes kalkulációnál miért újítanak fel

jóval többért

épületeket városunkban.

Sajnálatos, hogy egy önkormányzati képviselő a nyugat.hu internetes portál szerkesztőjének kérdéseiből tájékozódik a belváros egyes épületeinek felújításáról, holott képviselőként joga és egyben kötelezettsége lenne az, hogy az őt érdeklő témákban Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától vagy a SZOVA Zrt-től kérjen felvilágosítást. A felkészületlenség súlyos hiba, másokat nagy nyilvánosság előtt alaptalanul korrupcióval vádolni bűn. Nézzük tehát a tényeket:

Szombathely Megyei Jogú Város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját a Közgyűlés 494/2008. (XI.27.) Kgy. sz. határozatával módosította. E módosítás során került be a programba a Kossuth L. u. 11. szám alatti épület felújítása, abban üzlethelyiségek kialakítása. A módosított IVS program 111. oldalán található meg az, hogy a Közgyűlés ezt a felújítást 105 millió forintos költséggel tervezte, amelyből az állami támogatás 31,5 millió forintban, a saját erő 73,5 millió forintban került meghatározásra.

Ezt követően a Közgyűlés 262/2009. (V.28.) Kgy. sz. határozatával, mint a SZOVA Zrt. tulajdonosa hozzájárult ahhoz, hogy a SZOVA Zrt. a saját beruházásban megvalósítandó IVS projektek önrészét a kötvényforrásból biztosítsa. A közgyűlési előterjesztés mellékleteként szerepelt a SZOVA Zrt. projektenkénti ütemezett költségvetése, amelyben a Kossuth L. u. 11. szám alatti épület felújítása – a beruházás előkészítését célzó költségekkel együtt (pl. tervezési díj, régészeti feltárás költsége) – 119,106 millió forinttal került feltüntetésre.

A Közgyűlés döntését követően a SZOVA Zrt. tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdetett meg erre az ingatlanra a Közbeszerzési Értesítő 2010/78. számában 18270/2010 szám alatt. A közbeszerzési hirdetmény II.2.1. pontjában – a 2008. november hó végén módosított IVS programmal egyezően – a beruházás becsült értéke nettó 105 millió forintban került megjelölésre. A közbeszerzési eljárást a Bereczki Kft. nyerte meg nettó 101,6 millió forintos ajánlati árral. Megállapítható tehát, hogy 2008. novembere és 2010. augusztusa között a beruházás költsége nem hogy több mint 10%-kal nőtt, hanem 3,4 millió forinttal csökkent a 2008. évben tervezetthez képest.

Dr. Popgyákunik Péter
SZOVA Zrt.
Igazgatóságának elnöke


Balassa Péter közleménye

Vannak dolgok, amik nem változnak. Felháborító, hogy bár dr. Puskás Tivadar polgármester megígérte, a Fidesz vezette önkormányzat nem szakított az elmúlt nyolc év szocialista-liberális rablógazdálkodás

hagyományaival

, és az új többség is ügyeskedik a közbeszerzéseknél. Érthetetlen, hogy a válság közepette vajon miként emelkedhettek a Kossuth Lajos u. 11. számú épület felújításának a költségei. Pont akkor, amikor építőipari cégek sorban álltak a munkákért, és akkor, amikor a piaci verseny döntő részben árcsökkenést generált, vajon miért nőtt több mint 10 százalékkal a kifizetésre fordított összeg?

A Jobbik szombathelyi szervezete nevében részletes tájékoztatást várok el az ügyben a következő közgyűlésen, vagy egy sajtótájékoztató keretében. Kérem tájékoztassák a tisztességes adófizetőket, hogy pénzükön miért az előzetes kalkulációnál jóval többért újítanak fel épületeket városunkban? Csak nem egy újabb 10 százalékos üggyel állunk szemben?

Balassa Péter
elnök
Jobbik Szombathelyi Alapszervezet

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen