NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Bálok 2011

Három az egyben: Bolyai-, Brenner- és szlovén bálban jártunk

Három bálban is jártunk a hétvégén Szombathelyen, ezek mindegyike egy-egy jól behatárolható közösségnek szóló, zártkörű rendezvény volt. Megörökítettük a hangulatot.

Bolyai Bál - Tóvendéglő

Szülői egyesület hívta életre a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium első bálját. Sok-sok évvel ezelőtt ugyan hagyomány volt a Bolyaiban is a bál, de legalább 15 éve már egyáltalán nem tartottak ilyen mulatságot.

Bolyai bál a Tóvendéglőben - 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Régebben létezett szülői munkaközösség, de ez valahogy elhalt. Pedig komoly lehetőség van a szülőkben. Két hónapja hoztuk létre az egyesületet és természetes igényként merült fel ennek a rendezvénynek az ötlete, mint egyfajta híd, tanárok és szülők között. Hihetetlenül lelkes szülői társaság jött össze, akik önzetlenül, a csillagokat lehozva szervezték a bált

- tudtuk meg Bátai-Sághy Andreától, a Bolyais Szülők Egyesületének elnökétől. A Tóvendéglőben megtartott bál bevételét az egyesület visszaforgatja az iskolának, így a diákok profitálhatnak belőle. Az idei tapasztalatok alapján biztosra vehető, hogy jövőre is rophatják együtt a bolyais tanárok és szülők.

Brenner Bál - Tóvendéglő

A Szentjánosbogár Alapítvány szervezésében rendezték meg a Brenner János Óvoda bálját, szintén jótékonysági céllal. A bál bevételét itt is a gyerekekre fordítják a szervezők. A bált az alapítvány 2004-es alapítása óta minden évben megtartották. A mostani rendezvényen láttuk dr. Veres András szombathelyi megyéspüspököt, a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzóját is.

Dr. Veres András megyéspüspök is részt vett az óvodai bálon
fotó: Tánczos Mihály

Szlovén Bál - NYME-SEK étterem

Az idén már tizenegyedik alkalommal szerveztük meg a bált a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesülettel. A szlovén egyesület tagjai mellett magyar és szlovén barátaink, valamint a Szombathelyi Horvátok Egyesületének tagjai, így ez egy nemzetközi bál. Népi zene, néptánc és vidám műsor szerepelt a programban. A talpalávalót egy Meliciből érkezett zenész szolgáltatta

- mondta Mukicsné Kozár Mária, a Szombathelyi Szlovén Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Szlovén bál Szombathelyen - 2011.
fotó: Tánczos Mihály

Magyarországon megközelítőleg ötezer szlovén él, többségük Szentgotthárd környékén. Elmondásuk szerint olyanok, mint egy nagy család, mindenki mindenkit ismer. Videónk betekintést enged báli mulatságba.

Éjszakai mulatozás a szlovén bálon

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *m*nny* m*ll*kh*t*st t*l*lt*k, cs*d* h*gy m*g *l*nk!!! :D...
Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség
miki1950 : *m*ll*tt, h*gy K*rt*sz n*m *ll m*ssz* * v*l*s*gt*l, l*tn* k*ll, ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
oszto: M*dzs*rt n*m *rt*tt v*ln* m*ll* *rn*. Cs*k h*gy t*lj*s l*gy*n....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
oszto: M*st *s. *ccs* *ng*z*k j* h* v*nn*k....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
belabo: *nn*k *d*j*n *z**r* f*lsz*b*d*t*s*r* *s gy*jt*tt*k M*gy*r*rsz*g*...
Rengeteg pénzt gyűjtöttek Jakab Péternek