NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kép.

Kóbor Zsókával indult az idei Bájolódás Szombathelyen

Nem tudod honnan ismerős a neve? Hát persze, hogy a Room5-ból!

Csütörtökön újra elindult a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár a Bájoló című programsorozata, amin vasi tehetségeket ismerhetünk meg. Ezúttal Kóbor Zsóka volt a vendég, akitől Boros Ferenc könyvtáros kérdezett. Mint megtudtuk, a 17 éves lány Szentgotthárdon tanul és a zene már kiskora óta fontos szerepet játszik az életében. Nyolc évesen már Red Hot Chili Peppers-t hallgatott, majd Elvis Presley-t, System of a Down-t, Sex Pistols-t. Az este folyamán mégis olyan könnyed számokat hallhattunk tőle, mint például Leonard Cohen Hallelujah-ja, az Animals House of the rising sun-ja vagy Szabó Balázs Bájolója.

fotó: Mészáros Zsolt

Zsóka mesélt arról, hogy 12 évesen vetette bele magát a gitározásba Körmenden, és mellette elkezdett énekelni is. Két év után úgy gondolta, hogy ideje megmutatni, mit tud. Az első fellépése 2013-ban, egy iskolai SZM-bálon volt, majd egy évvel később megnyerte a szentgotthárdi Megacsillagot. Karrierje akkor indult el igazán, amikor barátaival megalapították a Room5-ot, aminek az énekese lett. Az együttessel egy év alatt rengeteg koncertet adtak, többek között felléptek Szombathelyen a Magyar Dal Napján is. Ezek után persze gondolhatnánk, hogy Zsóka legnagyobb álma az, hogy híres zenész legyen, de mint mondta, sokszor felmerül benne, hogy talán mégsem a gitározás és az éneklés az ő útja. A festészet az, amibe igazán beleszeretett.

fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*st sp*c**l t* v*lt*l *z 5. sz*m* k*mm*nt*l*. M*r* f*l * r*kl*m...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
Fater: V*gy f*s*szt*, s*r*s b*r*nc, v*gy h*m*f*b, v*gy h*m*k*s, v*gy m*...
Az MSZP Körmendi Szervezete kérdést intézett Szijjártó Péterhez
lights: L*h*t, h*gy * k*n** v*kc*n*z*s *t*n n*l*nk s*m l*szn*k *d*s*k. ...
Az ötből csak négy vakcinát tud nyugodt szívvel ajánlani Zacher Gábor
Fater: M*st k*r*n*s m*nd*nk*, m*st*l n*m *s l*h*t m*gb*t*g*dn*, *k* m*g...
Kormányinfó: március 15-ig maradnak a korlátozások
gpszycho: * sz*mb*th*ly* k*rh*zb*n m*g z*rj*k b* * c*v*d r*szl*g*k*t, *s *...
Kormányinfó: március 15-ig maradnak a korlátozások