NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Az oroszok már a házi kedvencek számára is gyártanak oltóanyagot

Március végén jelentették be, hogy Oroszország beregisztrálta a világon az első, állatok számára készített koronavírus-vakcinát, most pedig le is gyártották az első ilyen jellegű oltóanyagokat.

Oroszország a világon elsőként állatok számára szánt oltóanyagot készített, összesen 17 ezer adagot, közölte a mezőgazdasági szabályozó hatóság – írja a Portfolio .

Az ország márciusban törzskönyvezte a Carnivac-Covot, miután a tesztek kimutatták, hogy a Covid-19 elleni antitesteket termel kutyákban, macskákban, rókákban és nyércekben.

A hatóság közölte, hogy Németország, Görögország, Lengyelország, Ausztria, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Malajzia, Thaiföld, Dél-Korea, Libanon, Irán és Argentína vállalatai már jelezték érdeklődésüket a vakcina beszerzése iránt.

A vakcina képes lehet megvédeni a veszélyeztetett fajokat és megállítani a vírus mutációit. A külföldön, különösen az Európai Unióban történő regisztrációhoz szükséges dokumentáció előkészítés alatt áll, és a regisztrációs folyamathoz azonnal felhasználásra kerül, közölte az orosz felügyelet

.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét