NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret

Úgy tudni, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

Bár György István, az országos oltási munkacsoport vezetője szombaton korábban úgy nyilatkozott, hogy a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma 60 ezer, az MTI közlése szerint úgy értesültek, hogy ez a szám ugyanezen a napon nem sokkal később már meghaladja a 84 ezret, de a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

Mint ismert, az érvényes regisztrációt beküldők számára válik majd elérhetővé az online időpontfoglalás lehetősége, aminek a megnyitásáról külön adnak majd tájékoztatást. Ezt lényegében már meg is tették.

A kormányzati közlés szerint Magyarország az egyik első olyan ország az Európai Unióban, ahol az oltási program már annyira előrehaladott, hogy megkezdhetik a 16-18 évesek oltását is.

A korosztályba tartozók körében a regisztráltak aránya 40 százalék fölötti. A 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, a 16. életévüket idén betöltők 75 ezren vannak és a 18. életévüket elhagyók száma is több tízezer.

A 16 év fölöttiek ezután is regisztrálhatnak, de a péntek éjféli határidő után regisztráltak csak később, a 18 éven felüliekkel együtt kaphatják majd meg az oltást a rendelkezésre álló vakcinák függvényében.

MTI

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata