NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Az oltási igazolásnak tartalmaznia kell az oltás típusát is

Az Európai Bizottság jelezte, hogy a beadott vakcinákra vonatkozó adatoknak is szerepelniük kell az oltási igazoláson. A magyar kormány ezzel szemben úgy döntött, hogy az oltási igazolványban nem kell feltüntetni a védőoltás típusát.

Az EU tagállamai január 27-én elfogadták a vakcinációt bizonyító európai okirat irányelveit. Eszerint az oltási igazolványoknak meghatározott minimum információnak kell szerepelnie, köztük a beadott vakcinákra vonatkozó adatoknak is – közölte a Blikk kérdésére válaszul az Európai Bizottság sajtóosztálya.

Azt is megjegyezték, hogy a közösen elfogadott döntéssel a tagállamok – így Magyarország is – vállalták, hogy eszerint szervezik meg a saját országukban az ezzel kapcsolatos feladatokat.

A tagállamokkal együtt az a célunk, hogy az igazolványok hitelességét az EU bármely pontján ellenőrizni lehessen, és hogy azt az Európai Unió minden országában elfogadják – tette hozzá a sajtóosztály.

Magyarországon ezzel szemben a múlt héten úgy módosították a vonatkozó rendeletet, hogy az egészségügyi szolgáltatónak a jövőben nem kell továbbítania az EESZT rendszerben az igazolványt kiállító kormányhivatal felé a vakcina típusát.

Ez azt jelenti, hogy a magyar állampolgárok nem fogják tudni igazolni egy esetleges külföldi utazás előtt, hogy milyen vakcinával oltották be. Így felmerül a kérdés, hogy a járvány lecsengése után módjában áll-e majd szabadon külföldre utaznia a magyar állampolgároknak.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nd*n m*nd*t* *rt*lm*s, cs*k *hh*z *sm*rn* k*ll * f*ldr*jz*t *s...
Teljesítik Törőcsik Mari utolsó kívánságát
fgzb: T*szt*l*m Z*ch*r G*b*rt *s h*t*l*sn*k t*rt*m *mb*r*l*g, sz*km**l...
Zacher etikája
miki1950 : *n m*m*r**m. ++++++++++2 5. 3 8 1++++++++++++...
Zacher etikája
angelica: * c*kk *lv*s*s* *t*n* *ls* g*nd*l*t*m: p*r*n***, m*v*l *z *s*tb*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
dictator: *lv*sd *l * c*kk*t, *bb*n b*nn* v*n, h*gy n*m *k*r p*l*t*k*s l*n...
Zacher etikája