NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Az áprilisi halálozási adatok a korábbiaknál is tragikusabbak

A Központi Statisztikai hivatal felmérése szerint márciusban 40%-kal többen haltak meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az áprilisi adatok pedig várhatóan még ezt is megugorják majd.

Magyarország lakosságarányosan mind napi, mind összhalálozásban világelső. Idén márciusig 41727-en haltak meg, így az első negyedévben a tavalyi 7072-höz képest 22%-kal magasabb az elhunytak száma: januárban 17, februárban 7,8, márciusban pedig 40%-kal többen haltak meg, mint egy éve ilyenkor.

Ennek az oka az, hogy tavaly márciusban robbant be a járvány Európában és ekkor kezdett emelkedni az elhunytak száma is azokban az országokban, amiket keményen sújtott az első hullám - derült ki az ATV interjújából, amit a KSH Szakstatisztikai igazgatóság, Népszámlálási és népesedési statisztikai főosztályának főosztályvezetőjével készítettek.

Kovács Marcell a csatornának elmondta, hogy a járvány harmadik hulláma március végén-április elején tetőzött, így az előző hónap adatai valószínűleg még magasabbak lesznek.

Tavaly a magyarországi többlethalálozások számának 80%-a járvány következében történt, de az elhunytak számáról és a halálesetek okáról csak akkor lesz hivatalos statisztika, ha a KSH feldolgozza a halotti bizonyítványok adatait. - írja az szmo.hu .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: *gy* n*m g*nd*lj* s*nk*, h*gy *z*k sz*m*ly*s*n p*szt*lg*tn*k f*s...
Nyilasok vonulását osztotta meg a szovjetek helyett a fideszes képviselő
jeremias: * HVG k*mm*nt sz*kc**j*b*n m*gt*l*l*d *k*t *s *lvt*rs**k*t. 4-5...
Döntetlen a világbajnok franciák ellen az Eb-n
kovacs_ugynok: n*m k*n* *nny*t *nn* m*nt * g*d*ny......
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György
Ddd911: +1 t*p*k*s b*szm* m*gy*r f*c*b*z* sz*rk*l* (t*szt*l*t * k*v*t*ln...
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve
Paulus_Maior: D*cs*r*t*s(??) ! K*rt k*rd*s*m v*n cs*p*n: 1. B*zt*s, h*gy *...
Most már tényleg, igazán: júliusban érkezik a hivatalos kártya