NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Január 1-től tényleg tilos lesz avart égetni, Szombathely is törli a jelenlegi szabályozást

Komposztálni vagy összegyűjteni kell majd a zöldhulladékot. Emlékeztettek arra, hogy a levegő nem megfelelő minősége miatt uniós kötelezettségi eljárás van folyamatban Magyarország ellen.

Június elején fogadta el

06.03. 13:59

Jövő évtől az egész országban tilos az avarégetés

/ hírek 13 hsz. /
Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése. Az ezzel összefüggő, az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.
az országgyűlés azt a törvénymódosítást, ami január 1-től gyakorlatilag az egész ország területén megtiltja az avarégetést.

A törvény indoklásában emlékeztettek arra, hogy a levegő nem megfelelő minősége miatt uniós kötelezettségi eljárás van folyamatban Magyarország ellen. A levegőminőség alakulásában pedig a lakossági fűtés mellett kiemelt szerepe van az avar és a kerti hulladék égetésének

05.12. 07:34

Kolbászt sütögethetünk az udvarunkon, de a gazégetéssel óvatosan, mert több millió forintra is büntethetnek minket

/ hasznos 2 hsz. /
Május 1-től tilos a kerti hulladék égetése Szombathelyen, mi pedig utánajártunk, mi van, ha valaki megszegi a szabályt.
.

Január 1-től mindig és mindenhol tilos lesz az avarégetés
fotó:

A jelenleg érvényes törvény az önkormányzatok hatáskörébe utalja az avar- és kerti hulladék elégetésének szabályozását, a döntéssel ezt a jogot vonják vissza, így az általános tiltás lesz érvényes.

A jelenleg is érvényes önkormányzati rendelet szerint Szombathely közigazgatási területén az avar és kerti hulladék február 15. - április 30. között, valamint október 1. - november 30. között égethető szabadtéren, egyéb időszakban tilos. Égetni hétköznapokon és szombaton 9:00 és 19:00 óra között lehet, vasárnap és ünnepnapokon tilos.

A városi közgyűlés a jövő héten hatályon kívül helyezi ezt a rendeletet, önkormányzati rendelettel ugyanis nem lehet felülírni a törvényt.

A közgyűlésre készült anyagban az is szerepel, hogy felkérik a Szomhull Kft-t, vizsgálja meg a lakosságnál keletkező zöldhulladék összegyűjtésének lehetőségeire vonatkozó alternatívákat és azt terjessze a közgyűlés elé.

A megoldás vagy a háti komposztálás. vagy a zöldhulladék összegyűjtése lehet. Valószínű, hogy mindkettőre lehetőség nyílik majd.

Hozzászólások (46)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról