NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Itt vannak az autótolvajok kedvenc márkái

Egyre kevesebb autót lopnak el, de azért vannak veszélyeztetettebb márkák.

"A rendőri szervek lopás miatt 2020. év első hat hónapjában összesen 374 gépjármű, ezen belül 191 személygépkocsi körözését rendelték el" – közölte a Vezess.hu adatigénylésére az ORFK. Mindkét adat negatív rekord, ennyire alacsony lopásszámra féléves időtávban nem volt példa az elmúlt évtizedekben.

A gépjárművek lopásszáma az eltulajdonított kis-, és nagymotorokat, teherautókat, buszokat és traktorokat is tartalmazza a személyautókon felül.

Az elmúlt három évben az első féléves körözések száma.

fotó: Forrás: vezess.hu

Látványos a csökkenés, pedig a 2018-as adatok is már jóval a korábbi évtized számai alatt jártak. Tulajdonképpen 2013-2014 óta húz teljesen egyértelműen lefelé a grafikon, de a lap által megkérdezett rendőrségi vezető szerint valamennyire benne lehet a 9 hétig tartó kijárás korlátozás hatása is az idei statisztikában.

A Vezess.hu kikérte a rendőrségtől az ellopott gépjárművek toplistáját, amelyet idén eddig a Ford vezet. Tavalyhoz képest minden pozícióban változott a dobogó, akkor még VW, Ford, Opel volt a sorrend.

Arányokat nézve idén az Opelek lopásának csökkenése, és a Suzukik eltulajdonításának a növekedése a legfontosabb változás az élmezőnyben. Mögöttük a Peugeot került sokkal előrébb (tavaly még csak a 12. volt), valamint a Fiat (tavaly 13.), a Toyota viszont kiesett a top 10-ből (tavaly még 7. helyen állt).

A kavarodásban biztosan benne van, hogy szerencsére alacsony számokról beszélünk, sokat változtathat egy-egy márka pozícióján már az is, ha 5-6 darabos megrendelést kapnak egy konkrét modellre a tolvajok.

fotó: Forrás: vezess.hu

A Ford első helyével kapcsolatban a lap kiemeli, hogy a márka csak a negyedik helyen áll azon a listán, amely a Magyarországon forgalomban lévő személyautókat sorolja (Opel, Suzuki, VW a dobogó), vagyis különösen veszélyeztetettnek minősülnek 2020-ban a tolvajok által preferált modelljei.

Hogy pontosan milyen Fordokra vadásznak a bűnözők, azt hivatalosan nem tudni, a rendőrség közlése szerint ezt nem tartják nyilván.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *m* m*g pl*n*, h*gy t*l* *j sr*c*kk*l, * h**nyz*kr*l n*m *s b*sz...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
miki1950 : B*r*ms*g. *gy t*nysz*r*t *rt*m r*, d* n*m j*l*nt m*g. ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : *gy*t*rt*k! ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
OhneGetzi: * f*jl*d*s *gy*rt*lm*, sz*p m*ccs v*lt, n*m t*l*lt, h*n*m v*l*s ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
shopron: V*zsg*l*t*kk*l *g*z*lt t*ny, h*gy * h*m*sz*x**l*t*s n*m *r*k*lt ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”