NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Ausztrál és kínai sportolóktól is loptak már Rióban

Az olimpia egyik biztonsági cégét már ki is rúgták. Pénteken megnyitó.

A versenyek még el sem kezdődtek, mégis rengeteg kár érte már az olimpiai csapatokat. Úgy tűnik, valóban nem a riói lesz minden idők legbiztonságosabb

2016.07.09. 08:14

Tudja milyen nap lesz négy hét múlva?

/ sport /
Bizony, az Olimpia nyitónapja, mutatjuk a tudnivalókat.
és legstabilabb olimpiája.

Sem a szállás, sem a közeg nem biztonságos

Az ausztrál olimpiai csapatnak most már tényleg teljesen elege lehet az olimpiai faluból. Elsőként azzal szembesültek, hogy olyan problémák vannak a szobákban

2016.07.27. 19:36

Az idei lesz minden idők legmocskosabb olimpiája

/ sport 1 kapcs. /
A hosszútávúszóknak szennyvízben kell versenyezniük, az olimpiai falu pedig lakhatatlan - már ahol elkészült.
, mint az elektromos vezetékekre csöpögő víz, ezért jelezték, hogy új szállást keresnek maguknak. Végül sikerült őket meggyőzni, hogy használják az olimpiai falut, de rövidesen megbánták: tűz ütött ki
2016.07.30. 13:10

Tűz ütött ki az olimpiai faluban, az ausztrálokat ki kellett telepíteni

/ hírek /
Az ausztrál válogatott korábban nem is akart beköltözni, végül mégis itt kötöttek ki, aztán távozniuk kellett. De már visszamentek.
, ami miatt ki kellett őket telepíteni. Ezalatt elloptak tőlük több csapat pólót és egy laptopot is.

Azóta ugyan az ausztrál küldöttség vezetője, Kitty Chiller azt nyilatkozta, hogy a szervezők megerősített biztonsági felügyeletet tartanak majd náluk, mégis aggodalomra adhat okot, hogy a faluban sok munkás és takarító akkreditáció nélkül dolgozik.

Chiller igyekezett mindenkit meg nyugtatni, de kevés sikerrel járt
fotó: Reuters/Jason Reed

Később egy kínai olimpikon, a gátfutó Si Tung-peng is lopás áldozata lett. Őt, és egy operatőrt a csapat otthonául szolgáló hotelben rabolták ki, nem túl gusztusos módon: amíg a két férfi a bejelentkezést intézte, addig egy részegnek tűnő férfi oda támolygott hozzájuk és egyszerűen lehányta őket. Amíg próbálták megtisztítani magukat, addig a tolvajok mindenüket elvitték, többek között az operatőr teljes felszerelését.

Az egyik biztonsági céget már ki is rúgták

Egy hónapig tartott a brazil igazságügyi minisztérium és az Artel nevű biztonsági cég 5,3 millió dolláros szerződése - írja a Wall Street Journal . A minisztérium azért döntött a szerződés felbontása mellett, mert öt nappal a megnyitó előtt a biztonsági cég 500 embert vezényelt ki - a szerződésben ígért 3400 helyett.

Rióban a tervek szerint 85 ezer fegyveres vigyáz majd a biztonságra
fotó: reuters

A minisztérium érthető módon nem túl hálás a cégnek, hiszen a 3400 ember pótlása így a brazil államra hárul - közleményükben inkompetensnek és felelőtlennek nevezték az Artelt.

További problémákat vet fel, hogy ezt a 3400 embert a brazil állam sem fogja tudni hirtelen kivezényelni, valószínűleg leszerelt rendőrök és katonák mozgósítására is szükség lesz, nekik viszont először kiképzésen kell át esniük, és szállást is kell biztosítani a számukra.

A magán biztonsági cégekkel már korábban is megjárták a rendezők, legutóbb az előző olimpián, Londonban akadt hasonló probléma. A londoni szervezők a világ egyik legnagyobb biztonsági cégével, a G4S-ral kötöttek szerződést, akik szintén nem tudták a megfelelő létszámú biztonsági személyzetet biztosítani.

A különbség csak az, hogy a hiányosságok akkor több, mint egy hónappal a megnyitó előtt derültek ki, a brit fegyveres erők pedig gond nélkül átvették a feladatot.

A médiafaluval is akadnak gondok

Úgy tűnik a médiafaluban is akadnak gondok, a kínai állami hírügynökség, a Hszinhua pedig dokumentálta is a problémákat. A legtöbb ember számára már az is megbotránkoztató, hogy a falu Afrikából elrabolt rabszolgák tömegsírjára épült, döbbenetes viszont képeken látni mindazt, amit az ausztrálok is szóvá tettek.

Az egy dolog, hogy a médiafalu szállásain nincs asztal, de van mosdó, ahová nincs bekötve a víz - már ha nem esik ki a mosdókagyló a helyéről, a konnektorok használhatatlanok, az ágyak pedig össze vannak tákolva.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h* m*st f*d*sz*s l*nn*k, m*nd*nh*l * l*gsz*r*bb j*l*lt*k*t b*sz*...
Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson?
zuckerpopo: * r*k*s sz*r t* v*gy, p*k*lj *s h*zz k*l*tr* - *nny*...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Paulus_Maior: *z*k * sz*l*k t*dv*, t*d*tl*n*l * k*ny*lm*s*bb *t*t v*l*szt*tt*k...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház
dredd biró: S*kb* k*r*lt *z *z *r*m *z *mb*r*k *d*j*b*l. *bb*l * p*nzb*l h*s...
A szombathelyi városházán köszöntötték Falco kupagyőztes csapatát
lojalista: N*s b*r*t*k*lh*t*,h*gy * K*rm*nd* K*lcs*y F*r*nc *lt*l*n*s *sk*l...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház