NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Átírják a törvényt az új győri polgármester kedvéért

Eddig nem lehettek polgármesterek az egészségügyi dolgozók. Győr új polgármestere azonban a helyi kórház osztályvezető főorvosa.

A hvg.hu szúrta ki először, hogy Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai István és Nacsa Lőrinc törvényjavaslatot adtak be az önkormányzati törvény módosításáról. A törvény eddig úgy szólt, hogy a 3000 főnél nagyobb települések polgármestere csak tudományos vagy művészeti munkát folytathat, mostantól azonban engedik az egészségügyi munkát is.

A törvénybe azonban azt is beírják, hogy mostantól önkormányzati képviselők nyugodtan lehetnek állami alapítású vagy állami tulajdonú cégek felügyelőbizottságának vagy ügyvezetésének tagjai, és önkormányzati cégek tagjaivá is válhatnak, ha a társaság legfőbb szerve a képviselő-testület.

A lap még felhívja a figyelmet arra, hogy a győri polgármester miatt korábban is módosítottak már törvényt: Borkai Zsolt nem maradhatott volna polgármester 2010-ben, ugyanis a leszereléstől számított 5 évig fegyveres testület tagja nem indulhatott volna önkormányzati választáson. Márpedig Borkai 2006-ban szerelt le, így gyorsan módosították a moratóriumot 3 évre.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
StarMan: R*m*k *tl*t *kk*r* b*k*s *t*n....
Hosszú Katinkáról neveznek el egy strandot a Balatonon