NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda

Lesz olyan évfolyam, akik ide iratkoztak be, de egy percet sem töltenek az épületben.

Az újabb közbeszerzési pályázat is sikertelen lett, most új terveket készítenek az Aréna utcai óvoda felújítására - tudtuk meg megbízható forrásból. Ami azt is jelentheti, hogy a tavaly bezárt óvodát még 2019-ben sem tudják kinyitni.

fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Az új terveket ugyanis egyeztetni kell a minisztériummal, úgy tudjuk, ez kezdődik el hamarosan. Aztán újabb közbeszerzési pályázatot kell kiírni, aminek minimum három hónap az átfutási ideje. De semmi garancia nincs a sikerre, hiszen az eddigi eljárások is elbuktak. Ha pedig sikeres lesz a pályázat, akkor azt a nyeretlen pályázók meg is támadhatják, ami újabb hónapokat jelent.

fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Ha tavasszal nem tudják elkezdni a munkát, akkor jövőre sem nyithat ki az óvoda, és újabb évet csúszik a felújítás. Ami azt is jelenti, hogy lesz egy olyan évfolyam, akiket ide írattak be a szülők, de a három év alatt egyszer sem teszik be a lábukat az Aréna utcai épületbe.

fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Az óvodát, még tavaly augusztusban zárták be

2017.08.30. 12:48

Bezárt a szombathelyi Aréna óvoda

/ közélet gal. 1 hsz. /
A gyerekek most egy évig a Petőfi utcába járnak.
, ugyanis a jelentkezésekhez képest már kicsi volt, az energetikai rendszere is elavult, és egy uniós pályázaton mintegy 240 millió forintot nyertek a felújításra, a gyerekeket a Petőfi utcai volt püspöki iskolába helyezték át. Habár az épületet megpróbálták kisgyerekbaráttá tenni, de erre nem igazán alkalmas, úgy tudjuk, több szülő át is vitte a gyereket másik óvodába.

fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Áprilisban írtuk, hogy neki sem álltak a felújításnak, kiderült, hogy eredménytelen volt a közbeszerzési pályázat. A tervekben szereplő munkákat ugyanis több mint 400 millióért vállalta volna a legolcsóbb ajánlatot tevő pályázó is. Augusztus elején újabb cikkben

2018.08.09. 07:18

Szeptemberre készen kellene lennie, de még el sem kezdték a szombathelyi Aréna óvoda felújítását

/ közélet gal. 6 hsz. /
A szülőknek nem tetszik az átmeneti hely, és kérik vissza a megszokott óvodát.
foglalkoztunk az óvodával, akkor megtudtuk, hogy újabb közbeszerzési pályázatot írtak ki.

fotó: Szilágyi József / telefonos fotó

Azóta viszont ez az pályázat is eredménytelen lett, és most van az újratervezés. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen az Aréna óvoda a város egyik legnépszerűbb, legjobban felszerelt óvodája. Nemrég az Ovifoci pályázaton nyert összegből egy óvodásoknak való műfüves focipályát is építettek itt, ami gyakorlatilag az elkészülte óta kihasználatlanul áll.

Nem beszélve az óvodásokról és a szülőkről, akik ide akarták járatni gyermeküket, de most évekig meg kell elégedniük a volt püspöki iskola zsúfolt épületével.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés