NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Festékspray-vel az agyatlanság ellen

Az oladiak megelégelték a Liget utcába kitett jobbra hajtani kötelező táblát és ezüst festékkel fedték le. Már új tábla van kint helyette.

Hogyan javítanak Magyarországon kátyút? Kiteszik a sebességkorlátozó táblát!

- szól a klasszikus vicc, két mondatba tömörítve a honi közúti helyzetet. Ám úgy néz ki, a problémamegoldást egy cég taníthatja mind a Közútnak, mind az önkormányzatnak, ugyanis esetünkben a szombathelyi Aranypatak híd terhelését csökkentették úgy a szakemberek, hogy kitettek a Sportliget mellé egy jobbra tartani kötelező táblát .

Így igaz, hogy senki nem rövidíti le a Rohonci utat és kerüli ki a közlekedési lámpákat, viszont az oladi faluban, a kilátódombon és a Csónakázó tó környékén élőket ezzel elvágták az élelmiszerboltoktól, gyógyszertártól és a benzinkúttól, hiszen csak kerülővel tudják megtenni az utat még a szomszédos Árkádiába is. Vagy a Váci-Kodály utca felé, vagy pedig az enyhén szólva is közlekedési banalitás felé hajló Márton Áron utcán végighajtva tudják napi dolgaikat elintézni.

Lefestett tábla az Aranypatak utcában
fotó: Farkas Balázs

Az illetékeseket a nyugat.hu is megkereste és bár részletes választ kaptunk, abból azt lehetett kiolvasni, hogy a körzet képviselője sajnálja a környéken lakókat, tenni mégsem tud semmit. De ha ő nem is, az ottani lakók többször tettek már a tábla ellen. Például szinte nincs olyan hét, hogy ne forgatnák el. Teszik ezt annak ellenére, hogy a bowlingozó előtt a jardok rendre ott parkíroznak, szemmel tartva a könyéket és a szabálytalanul balra fordulókat. Most egy még drasztikusabb lépésre szánták magukat a bosszús és tehetetlen autósok: egy ezüst festékspray segítségével fedték le a táblát. Az elszánt próbálkozás azonban nem sokáig hozott sikert - a táblát máris pótolták az illetékesek.

Ismerve azonban a környékbeliek dühét és tenni akarását nem hinnénk, hogy itt lenne vége az ügynek, ami pár kérdést azért felvet. Ha a szombathelyiek életének jobbá tételéért dolgoznak a városvezetők, akkor miért nem ismerik fel, hogy ez nemhogy segíti, hanem megkeseríti a városlakók életét? Másodsorban, ha tényleg a fahíd megóvása a cél, akkor miért nem különít el a város pénzt, hogy a tervezett helyre végre megépüljön a régóta vágyott új híd, és élhetőbb, közlekedhetőbb lenne a környék és ezzel együtt a városunk is?

Kapcsolódó

2012.04.06. 12:28

Óránként 400 autó robogott át a fahídon

/ közélet 7 hsz. 6 kapcs. /
Megszólal a szombathelyi Liget utcai tábla ügyében Lazáry Viktor, a környék önkormányzati képviselője.

2012.04.04. 08:48

Forgalmi rend változások Szombathelyen - Figyeljünk oda!

/ közélet 72 hsz. /
A forgalmi rend megváltozása ellenére még mindig rengeteg autó kanyarodik - most már szabálytalanul - balra Oladon az Árkádiánál.

2012.03.21. 08:10

Hallgassa meg, hogy zenél az Aranypatak hídja!

/ könnyű 16 hsz. 4 kapcs. /
Csörög, zörög és agyon van használva a szombathelyi híd. A felújítások csak látszatmegoldásnak bizonyultak.

2011.04.30. 13:52

Aranypatak-híd: Megfoltozva

/ könnyű gal. 13 hsz. 3 kapcs. /
A hét elején írtunk róla, hogy ismét javításra szorul az Aranypatak fahídja. A szakemberek nem tétlenkedtek sokáig, máris kijavították a hibát. A végeredményt elnézve azonban nem biztos, hogy a legkorszerűbb technikához nyúltak.

2011.04.26. 12:45

Aranypatak-híd: Mégis mozog a palló!

/ könnyű gal. 4 hsz. 2 kapcs. /
Ismét fellazult az Aranypatak híd fa pallója Szombathelyen. Az autók lépésben haladnak át rajta és mindenki bosszankodik.

2011.02.10. 12:58

A leggyorsabban fogyó rendőr

/ könnyű gal. 10 hsz. /
A múlt héten még csak egy kockát adott le az Aranypatak hídja előtt strázsáló fekvőrendőr jó két méteres testéből, hétfőre azonban már egy újabb súlyos részétől szabadították meg a „biztosurat”.

2011.02.23. 11:52

Ismét javítják az Aranypatak hidat

/ közélet gal. 8 hsz. /
Ma reggel munkások lepték el szerkezetet, hogy visszacsavarozzák a mozgó pallót és kipótolják a fekvőrendőrt. Az illetékes szerint a közlekedési anomáliára egy új helyen épített, új híd lenne a megoldás.

Hozzászólások (24)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: H*l *lv*st*l t*l*m *ly*t? N*m cs*k * k*t v*gl*t l*t*z*k!...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
kovacs_ugynok: M*g t*tsz*tt*k v*ln* p*rtn*rk*nt k*z*ln* *z *n. *ll*nz*k*t, n*m ...
A szombathelyi Fidesz kiáll az orosz és kínai vakcina használata mellett
demoktatorovm: J* *s *zt t*dt*d, h*gy * b**lt*tt *zr**l**k k*z*l n*m k*r*lt k*r...
Szlávik: Gyakrabban kerül kórházba olyan 40-50 éves ember, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt
west: *lk*p*szt* t*m*g*k v*rt*k *rr* *p*k*dv*, h*gy m*gt*dj*k * sz*mb*...
A szombathelyi Fidesz kiáll az orosz és kínai vakcina használata mellett
Rőzsike : *dr* k*r*m, m*r t*bb h*t* n*m v*l*sz*l *gy *ly*n *gysz*r* k*rd*s...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek