NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Aranypatak-híd: Mégis mozog a palló!

Ismét fellazult az Aranypatak híd fa pallója Szombathelyen. Az autók lépésben haladnak át rajta és mindenki bosszankodik.

Hát soha nem csinálják már ezt meg normálisan – bosszankodik az egyik kerékpáros, aki éppen az Aranypatak hídján kerekezik át. Pedig ő könnyedén kerüli ki az égnek meredő fapallót, nem úgy az autósok. A kocsi méretétől függően surrannak el a palló mellett vagy éppen veszik két kerék közé. Pedig a hidat február végén javították meg, majdnem napra pontosan két hónapja.

Messziről is lehet látni
fotó: Farkas Balázs

Akkor a városüzemeltetési osztály vezetője, Lakézi Gábor úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat tisztában van azzal, hogy az oladi városrészben megélénkült a forgalom, amit a környék beépülése idézett elő. Ugyanakkor a mostani hidat nem akarja és nem is tudja a város megerősíteni. Egyfelől a Csónakázó tó pihenőövezete és az ottani környezet ezt a mostani fahidat követeli meg, másfelől pedig a vízügyi felügyelet nem ad engedélyt arra, hogy ezen a ponton a mostaninál nagyobb híd íveljen át a patakon. A tervek szerint a 200 méterrel följebb lévő kis gyaloghíd helyén épülne egy két sávos híd, így a Pásztorcsárda mellett haladna majd a forgalom. Hogy mikor? Azt pontosan az illetékesek sem tudják.

Közelről pedig elég rémisztő
fotó: Farkas Balázs

Addig pedig marad a folyamatos pallófelcsapódás, javítgatás, lassítás, torlódás. A megértést persze kérik mindenkitől.

Kapcsolódó

2011.02.23. 11:52

Ismét javítják az Aranypatak hidat

/ közélet gal. 8 hsz. /
Ma reggel munkások lepték el szerkezetet, hogy visszacsavarozzák a mozgó pallót és kipótolják a fekvőrendőrt. Az illetékes szerint a közlekedési anomáliára egy új helyen épített, új híd lenne a megoldás.

2011.02.10. 12:58

A leggyorsabban fogyó rendőr

/ könnyű gal. 10 hsz. /
A múlt héten még csak egy kockát adott le az Aranypatak hídja előtt strázsáló fekvőrendőr jó két méteres testéből, hétfőre azonban már egy újabb súlyos részétől szabadították meg a „biztosurat”.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Gaborgabor: *kk*r k*pn*k t*bb*ltj*g*t *z *lt*tt*k?...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
810509: *g*n , *rt*lm*s g*nd*l*t l*nn* , 3 h*tt*l k*r*bb*n k*tsz*r *nny*...
Jön a Johnson & Johnson vakcinája, amit csak egyszer kell beadni
hozzászóló1: N*m*ny *s t*dj*, h*gy * k*cs*n*k p*rk*l*h*zb*n, m*lyg*r*zsb*n v*...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
demoktatorovm: M*nd *tt m*r m*nd*nk* m*nd*nt... * l*gn*gy*bb b*j *z, h*gy *z*k...
A Pfizer vakcinájából egy is elég lehet a teljes védettséghez?
miki1950 : M*jd K*tk* *ld*nt*. N*k* k*ll l*g*nk*bb t*dn**. ...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban