NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Április 7. és 19. nemcsak a nyitást jelző dátumok - jót tesznek a focinak is?

A nyárra esedékes Európa-bajnokság szempontjából is fontos napok ezek. Véletlen lenne?

A Jobbik országos szervezete tegnap este „Véletlen egybeesések a foci-Eb és a hazai lazítási dátumok között!” – címmel juttatta el sajtóközleményét lapunkhoz.

A dokumentum két dátum egybeesésére hívja fel a figyelmet.

„Az UEFA elvárása szerint az MLSZ-nek április 7-ig kell jelezni, hogy mennyi nézőt vállal Budapest a júniusi meccsekre, illetve hogy április 19-én végleg pontot tesznek az idei labdarúgó-Európa-bajnokság ügyére, tehát akkor derül ki az is, hogy a járványhelyzet mélysége és a nézőszám-vállalások alapján mely helyszínektől veszik el a rendezés jogát” – írja a közlemény, amely aztán egy politikai állásfoglalással folytatódik.

„Furcsa egybeesés, hogy Orbán éppen a holnapi, április 7-i határidő előtt jelentette be a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást, egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi… A másik érdekes egybeesés, hogy Orbán ugyebár éppen az UEFA végleges döntésével egy napon, vagyis április 19-én, hétfőn akarja mindenképpen újranyitni az iskolákat, annak ellenére, hogy a járványügyi szakemberek szerint ez a szintén ép ésszel megmagyarázhatatlan döntés óriási kockázatokat rejt magában, és hatalmas, akár komoly emberáldozatokat követelő kormányzati felelőtlenség.”

Az tény, hogy az Inforádió március 19-i írásában valóban szerepel a két dátum, mint ahogy az is, hogy ha lesznek olyan városok, amelyek nem vállalják rendezést, mások beugorhatnak helyettük. Ugyanezt erősíti meg az orosz TASSZ hírügynökség március közepi híre , az UEFA végső döntésének időpontja április 20. lesz

Egyelőre nem tudni, hogy az MLSZ ma milyen dokumentumokat juttat el az UEFA-nak, milyen nézőszámot vállal a budapesti helyszínre, esetleg más helyszíneket is felajánl-e a visszalépések esetére.

Azt tudni lehet, hogy az UEFA mindenképpen nyitott kapus mérkőzéseket szeretne, és sajtóhírek szerint 50 százalékos székfoglaltságban gondolkodik.

Az Európa-bajnokságot tavaly a koronavírus-járvány miatt lefújták, idén viszont az UEFA nagyon szeretné megrendezni. A mérkőzéssorozat most először az egész kontinensen zajlik június 11. és július 11. között.

Elvileg ezekben a városokban lennének a meccsek.

 • London (Anglia)
 • München (Németország)
 • Róma (Olaszország)
 • Baku (Azerbajdzsán)
 • Szentpétervár (Oroszország)
 • Bukarest (Románia)
 • Amszterdam (Hollandia)
 • Dublin (Írország)
 • Bilbao (Spanyolország)
 • Budapest (Magyarország)
 • Glasgow (Skócia)
 • Koppenhága (Dánia)
 • „Nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?” – írja a Jobbik közleménye, így célozva nyilván arra, hogy szerintük egyáltalán nem véletlenek.

  Hogy mi az igazság, azt lehetetlen eldönteni, de azért tegyük hozzá, hogy az MLSZ – ahogyan a többi 11 érintett nemzeti labdarúgó szövetség is - bármilyen vállalást elküldhet, függetlenül az adott járványhelyzettől.

  Igazából onnan lesz érdekes a történet, ha megtudjuk, ki mit vállalt be június 11-re.

  Hozzászólások (10)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  kriszpo: *zt n*m *z *n k*mm*ntj*r* sz*nt*m, cs*k *gy....
  Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
  kriszpo: "P*cs*t r*jz*lt" *n *lh*sz*m, h*gy "l*z*k" v*gy*...
  Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
  kisdobos: * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k s*m t*sz*k k*zv*tl*n k*z*l*b* * 130 d*c*...
  Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
  Szalay Miklós: K*zb*n m*r n*m *s. D* m* m*nd*nt*l f*gg * r*szv*ny *r*? ht...
  A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt
  Szalay Miklós: 0-2 + *gy n*m sz*kv*ny*s *l*mz*s * pr*f* sp*rt t*rs*d*lm* sz*...
  Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés