NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri

Brüsszel is hibás.

A lakosság segítségét kéri a győri szúnyoghelyzet csillapítása érdekében a város polgármestere. Dézsi Csaba András szerint kritikus a helyzet, és szükség van a kerti pangó vizek felszámolására.

A városvezető a Facebook-oldalán intézett felhívást a város lakóihoz, amelyben kitért arra is, hogy a szúnyoghelyzetet jelentősen rontotta a folyók áradása is, és Dézsi azt is írta, hogy „az EU a légi szúnyog irtást tavaly betiltotta. Csak biológiai szúnyog gyérítést engednek a levegőből, ami Brüsszelben bizonyára hatékony, de itt a folyók városában kevésbé” .

A földi ködösítéses technika még megengedett, „de ez sajnos sokkal kevésbé hatékony, mint amit korábban megszoktunk. Igyekszünk kezelni a problémát, de be kell látni, hogy az önök segítsége nélkül ez nem megy. Mindenkinek fel kell számolni a kertjében azokat a pangó vizeket, ahol a szúnyog lárvák szaporodhatnak” – írta. Jövő héttől infóvonalat indítanak, hogy hatékonyabb legyen a munka - írja a Telex .

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés