NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Amnesty: újabb sötét napja ez Magyarországnak

Az Amnesty International közleményben reagált az Alaptörvény kilencedik módosítására
2020.12.15. 12:27

Megszavazta az oszággyűlés az alaptörvény módosítását

/ közélet 32 hsz. /
Az anya tehát nő, az apa pedig férfi.
.

Az Amnesty International közleménye:

Nem sokkal ezelőtt az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta az Alaptörvény kilencedik módosítását illetve azokat a javaslatokat, amelyek gyakorlatilag csak a házasságban élők számára engedélyezik az örökbefogadást a továbbiakban. Az Amnesty International, az International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) és a Transgender Europe közösen ítélik el a magyar LMBTI emberek további jogfosztását és megbélyegzését.

“Sötét nap ez a magyar LMBTI közösségnek, az emberi jogoknak és mindenkinek, akinek fontos az egyenlőség és az emberi méltóság. Ezek az újabb homofób és transzfób törvénymódosítások a legújabb fejezetei a kormány LMBTI emberek elleni hadjáratának.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

“Ezek a módosítások tovább korlátozzák az LMBTI gyermekek és szülők jogait. A gyermekeknek egy olyan környezetben kell majd felnőniük, ahol titkolózniuk kell, és ahol nem fejezhetik ki magukat és nem élhetik meg a valódi identitásukat. Eközben gyermekek esélyét veszik el attól, hogy szerető családokban élhessenek, mert csak a heteroszexuális házaspárok fogadhatnak ezentúl örökbe.” – mondta Katrin Hugendubel, az ILGA advocacy igazgatója.

„Nagyon szomorúak és mérgesek vagyunk a Parlament mai döntései miatt, amelyek egy újabb támadáshullám a magyar LMBTI közösség ellen. Korábban a magyar Országgyűlés már megtiltotta a transz embereknek a nemük jogi elismertetését. Nagyon aggódunk a magyar transz gyermekek és felnőttek egészségéért és biztonságáért ebben az ellenséges környezetben. Felszólítjuk a Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy a magyar kormány LMBTI emberek jogait sértő intézkedései jelenjenek meg a Bizottság jogállamiság-jelentésében és a magyar kormány ellen folyó 7. cikk szerinti eljárásban is.” – mondta Masen Davis, a Transgender Europe ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: m*g l*l* p*nz*s s*m l*nn* *l*g h*gy m*nd*nk*t m*nd*g t*szt*lg*ss...
Ezer alatt az új fertőzöttek száma
miki1950 : N*ncs m*s*, *rb*n t*v*bb h*ly*l. M*nt * L*b*r*l*s *nt*rn*c**n*l...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
elbandi: cs*m* t*n*lm*ny v*n, j*p*r*t *l *s l*h*t *lv*sn* * n*t*n, *h*l k...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
dredd bíró: B* *m ! M*g*nt n*tt * F*d*sz t*m*g*t*tts*g* 6 % -*t. * b*l*ld*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna
west: * f*d*sz*s l*b*r*l*s *z *ly*n m*nt * h*s*m*d* v*g*t*r**n*s. V*l*...
A magyar liberálisok egyötöde a liberalizmust elutasító Fideszre szavazna