NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Amire megtanított a Savaria Karnevál: nem kell a feszkó!

Idén is többen feszültek rá az év legnagyobb szombathelyi bulijára. Pedig nem kéne! Életvezetési tanácsaink a 2015-ös karneválra, megtörtént példákkal.
fotó: Nyugat.hu

1. A bicikliző gyerekre ráfeszülő alvállalkozó

Az eset : szombat dél környékén a Batthyányi téren két, a szokatlan hétvégi zsibongásra rácsodálkozó gyermeki lény karikázgatott motorizálatlan járművén a lezárt körforgalomban, nézegették, mi történik. Erre egy fickó, hóna alatt egy teljes sörpaddal, tehát valószínűleg valamelyik vendéglátóegység munkásembere, megállt kigúvadt szemekkel, és bő tizenöt méterről ráförmedt a gyermekekre: SZÁLLJATOK LE A BICIKLIRŐL!

A megoldás : Kevesebb rendőrfilmet kell nézni, kicsit ledolgozni az autoriter berögződéseket, és különösen nem megpróbálni eljátszani a pótapa szerepét. Ha karnevál van, akkor játék van, vegyük már kicsit fesztelenebbre a figurát!

2. Az átkelni szándékozó állampolgárra ráfeszülő sokgyerekes anyuka

Az eset : középkorú úr és hölgy szeretett volna nem sokkal a felvonulás kezdete előtt a Thököly utca egyik oldaláról a másikra átjutni, ezért megközelítette a tömeg szélét, hogy ezt megtegye. Nem volt más választása, tömeg mindenfelé volt. A reakciót, amit kapott, nem tette zsebre: MÁR MEG NE HARAGUDJANAK, DE HAT GYEREKKEL VAGYOK!

A megoldás : annak felismerése, hogy a gyerekünkre való mindenkori hivatkozás eléggé olcsó "kezelése" egy hirtelen fennálló szituációnak. Nem jobb, ha egyszerűen finoman félrevonjuk az akárhány gyermekünket, és egy mosoly kíséretében közöljük, hogy tessenek parancsolni? Próbálják ki, felemelő élmény!

fotó: Garai Antal Atom

3. A tömegben faltörő kosként feszülők

Az eset : Péntek este az utolsó IC-vel érkeztem meg szülővárosomba, sajnos épp Geszti Péter nehezen vállalható műsorára, hátamon nagyobbacska pakkal, de nem zavartattam magam, mert nyugi a tuti, kedvenc szlogenem, gyakran sütögetem, így hagytam magam lassan hömpölyögni a tömegben. Kár, hogy ezzel kisebbségben maradtam: amint félreálltam kicsit az Art Café előtt, hogy a szemből jövő idősebbeket elengedjem, mint rés a pajzson, úgy kezdett tolulni mindenki más is. Plusz éreztem a nyomatékot hátulról is.

A megoldás : legalább egy habkönnyű péntek estén dobjuk le magunkról a kötelező sietség kérlelhetetlen nyomasztását! De jobbat mondok: ne csak péntekenként. Tanuljunk már a saját hülyeségeinkből, vagy legalább másokéból , akik sosem akarnak lemaradni semmiről, mert akkor KATASZTRÓFA történik. Halkan súgjuk: nem történik! Lépjünk vissza kettőt, vegyük lassabban a levegőt, és tanuljuk meg megélni a pillanatokat ahelyett, hogy átrohanunk rajtuk. Erre még mozgalom is van, olvasgassunk csak róla !

Egyébként meg lazítsunk úgy nagy általánosságban is, ne csak a karnevál idején! Ehhez pedig tekintsük meg ezt a friss videóklippet, hogy magunkévá tehessük ezt a csodálatos életszemléletet:

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik