NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Alapítványi fenntartású lehet a debreceni és a szegedi egyetem is

Már idén megtörténhet a fenntartóváltás.

Alapítványi fenntartásba kerülhet a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem augusztus 1-jétől – értesült a Narancs.hu

Információikat a debreceni felsőoktatási intézmény több vezető oktatója is megerősítette. Egyik forrásuk arról beszélt, a napokban összehívták az egyetem dékáni tanácsát, az ülésen pedig a rektor közölte, az intézmény alapítványi működésre áll át, az erről szóló konkrét tervek egy hónapon belül elkészülnek. 

Az oktatókat még hivatalosan nem tájékoztatták, az alapítványi fenntartás konkrétumairól semmit sem tudnak, de az egyetem vezetése  „nyíltan és büszkén beszél róla” .

Létezik egy olyan, Merkely Bélához, a Semmelweis Egyetem rektorához köthető elképzelés, mely szerint egy országos orvostudományi „csúcsegyetemnek” kellene működnie – elképzelhető, hogy ez áll a két orvostudományi karral is rendelkező egyetem alapítványi fenntartásúvá alakításának hátterében.

A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, tette hozzá az oktató, hogy a szegedi, debreceni és az orvosi képzést szintén folytató pécsi intézmény egyfajta „vidéki kihelyezett telephelyként”  működne tovább, amit a fővárosból irányítanak.

A lap úgy tudja, alapítvány fogja fenntartani a jövőben a Szegedi Tudományegyetemet is. Mindezt hivatalosan nem közölték az egyetem polgáraival. Arról pedig a közelmúltban jelentek meg hírek, hogy a gödöllői Szent István Egyetem február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány fenntartásában. 

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Feltothi: Sz*r*nt*m t*l*p*ts*nk sz*m*t*g*t*t * l*k*s*db*! T* t*l k*rl*t*l...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"
Feltothi: * c*g*k *tv*l*g*t*s* *t*n s*rt k*r*th*tn*n*k * p*lg*rm*st*r* h*v...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
TörökZo: H*b*zt*k *tt s*k*n, *gy *rz*m. H*b*zt*k *z *d*s*k *s h*b*zt*k * ...
„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál
busman: M*jd j*l*zd, h* t*lj*tsz *z *d**t*z*s*n......
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
TörökZo: B*z*m b*nn* (*s f*lt*t*l*z*m, h*gy *n *s), R*zs*k*, h*gy *gy*tt ...
Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás