NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Megalakult az új szombathelyi közgyűlés

Nem az eddigi hagyományok szerint zajlik a ceremónia, de eddig teljes az egyetértés.

20:00 És vége is?

Puskás Tivadar bejelenti, két képviselő összeférhetetlenséget jelentett be, de ezt a meghatározott határidőn belül megoldják. Az egyik biztosan Koczka Tibor, aki a Médiaközpont igazgatója. A másikon még törjük a fejünket.

Képviselők
fotó: Vágvölgyi Bálint

És vége, Puskás elmondja, hogy a következő közgyűlés november 3-án, 18:30-kor kezdődik. Ott már biztosan lesznek viták, de ezt mi tesszük hozzá.


19:40 Eskütételek jönnek

Puskás Tivadar tesz esküt, kis pikantéria, legfiatalabb képviselőként Horváth Soma (baloldali koalíció) olvassa elő neki a szöveget. Azért azt nem gondoltuk volna, hogy a szocialista Horváth Soma esketi fel a fideszes polgármestert.

Horváth Soma felesketi Puskás Tivadart
fotó: Vágvölgyi Bálint

És jönnek a képviselői eskük, ezt már a tisztségében lévő polgármester olvassa elő nekik. Megint névsorolvasás, egyenként írják alá az esküokmányt.

Közben azon csodálkozunk, hogy az egész nem a hagyományok szerint történik. Hogy régebben hogyan volt, ciklusokon át, azt leírtuk előzetesünkben

2014.10.22. 09:36

Viharos lesz a szombathelyi közgyűlés alakuló ülése?

/ közélet 9 hsz. 2 kapcs. /
Ha az ellenzék úgy akarja, még alpolgármestereket sem tudnak választani. Előzetesünk csütörtök estére.
. Nem tudjuk az okát, de így nem szólalt meg a korelnök, és hosszú, vontatott az egész.


19:15 Megint a választási eredmények

Megnyitja az ünnepi közgyűlést, az ülés határozatképes. Dr. Fekete Csilla, a helyi választási bizottság elnökét, hogy ismertesse a választás eredményét, és ossza ki a mandátumokat.

A választási bizottság elnöke
fotó: Vágvölgyi Bálint

Az eredményeket már jól ismerjük, nem ismételjük meg most.

Jó sokáig tart, átveszik a megbízóleveleket is.


19:05 Hende mond beszédet

Eldőltek az idén a választások, vége a három kampánynak, kezdődik a munka. De ő azért a kampányban sokat emlegetett dolgokat emlegeti, stadion, 86-os főút, adósságátvállalás, Csónakázótó, gépészmérnök-képzés, stb.

Hende Csaba beszédet mond
fotó: Vágvölgyi Bálint

Együtt kell dolgozni, Puskás Tivadar tartja magasba a zászlót, ő elmondhatja majd, hogy kilenc évig volt polgármester, ami történelmi vállalkozás.

Azért volt sikeres az elmúlt négy év, mert minden szinten együtt dolgoztak, és minden területet egyszerre fejlesztettek. És rezsicsökkentés. Ma aki akar, az talál munkát, de ha átnézünk Ausztriába, látható, hogy van hová fejlődni.

Puskás tartja majd a zászlót
fotó: Vágvölgyi Bálint

Jól fizető, értékteremtő munkahelyek kellenek, ehhez mindenkinek együtt kell mozdulnia, a szombathelyieket kell helyzetbe hozni. Ők a város sorsát a polgármester és a képviselők kezébe adták, de mellőzni kell az iszapbirkózást. Öt év túl hosszú ahhoz, hogy elvesztegessék.

A választás eredménye bölcsességet, együttműködést kíván mindenkitől. Megígéri, hogy rá számíthatnak a város és a megye érdekeiért. Felidézi a korábbi, jelentős városi politikusokat, Éhen Gyulát, Welther Károlyt, akik ma is példát mutatnak.


19:00 És jönnek

Mármint a megválasztott képviselők, ők ülnek az első sorba. Néhány kolléga Molnár Miklóst faggatja. Sajnos, minket jobbról, balról közrefogtak, a laptoppal mozdulni sem lehet. És kezdődik.

Majdnem megtelt a terem
fotó: Vágvölgyi Bálint

18:50 Leszünk szépen

Tíz perc van a kezdésig, csoportokban jönnek az ünneplős emberek, köztük régi, a politikából már korábban távozó ex-képviselőket is látunk. A legújabb hír, hogy állítólag teljesen ünnepi lesz a közgyűlés.

Az új képviselők egy része
fotó: Vágvölgyi Bálint

A terem sem közgyűlésre van berendezve, nézőtér az egész, csak a városvezetés pulpitusa van a helyén. Ja, a folyosóról meg eltűntek a kabátfogasok, így a székeken tárolódnak a kabátok.

Itt van Hende Csaba is, aztán Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Majthényi László, a megyei közgyűlés tegnap megválasztott elnöke.


Hűvös, nedves az idő, nem olyan, mint négy éve volt, amikor a 15:6-os többséggel rendelkező Fidesz a városháza előtt ünnepeltette magát

2010.10.15. 01:21

Viharos alakuló közgyűlés Szombathelyen

/ közélet gal. 77 hsz. 2 kapcs. /
És még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát. A patetikus, pátosszal teli kezdés után jól összevesztek a bizottsági helyeken, az MSZP nem is vesz részt a bizottsági munkában.
. Most erre semmi okuk, hiszen patthelyzet van, az ebből adódó lehetőségeket előzetesünkben részleteztük
2014.10.22. 09:36

Viharos lesz a szombathelyi közgyűlés alakuló ülése?

/ közélet 9 hsz. 2 kapcs. /
Ha az ellenzék úgy akarja, még alpolgármestereket sem tudnak választani. Előzetesünk csütörtök estére.
.

Volt képviselők, ha találkoznak
fotó: Vágvölgyi Bálint

Mi már itt vagyunk a városháza nagytermében, nemsokára kezdődik is az alakuló ülés. Először ünnepi műsor lesz, utána aztán többet tudunk majd. Van azért némi új infónk, állítólag Molnár Miklóssal (Pro Savaria) tárgyalt a Fidesz az együttműködésről. Úgy tudjuk, Molnár alpolgármesteri posztot és több bizottsági helyet kért egyesületének. Hogy megegyeztek-e, azt egyelőre nem tudjuk.

Molnár Miklóson múlik minden
fotó: Vágvölgyi Bálint

Ha igen, akkor is szűk és törékeny lesz az egyfős kormánypárti többség, izgalmas heteknek, hónapoknak, éveknek nézünk elébe.

És még egy infó: Puskás Tivadar polgármester november 3-án este fél hétre rendkívüli ülést hívott össze, a napirenden az önkormányzati tulajdonú cégek beszámolói, a bizottságok megválasztása, személyi kérdések, a szociális rendelet szerepel, és tárgyalnak a fizetőparkolásról is.

De most még az alakuló ülés előtt vagyunk, rövidesen kezdünk. Percről-percre tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kapcsolódó

2014.10.22. 09:36

Viharos lesz a szombathelyi közgyűlés alakuló ülése?

/ közélet 9 hsz. 2 kapcs. /
Ha az ellenzék úgy akarja, még alpolgármestereket sem tudnak választani. Előzetesünk csütörtök estére.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata