NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

Föld körüli úton van a Mikulás

Interneten lehet követni.

Elindult a Mikulás a Sarkvidéki otthonából hétfő este, hogy megkezdje Föld körüli útját, hogy ajándékokat vigyen a világ minden táján élő gyerekeknek. – írja az atv.hu - Indulása előtt mindenkinek békés és boldog karácsonyt kívánt, és arra buzdított mindenkit, hogy az egyedül levő emberekre is gondoljanak. Majd finnországi otthonából az Északi-sarkra indult, ahol megpakolta szánját ajándékokkal.

Hosszú az az út
fotó: blog.clearwater.hu

A Télapó útját követi az észak-amerikai légvédelmi parancsnokság, a NORAD. „A NORAD a felelős az ország védelméért, ezért az a feladatunk, hogy kövessünk minden repülő tárgyat, ami az észak-amerikai légtérbe belép. És azért tudjuk követni a Mikulást, mert Rudolf rénszarvas piros orra valójában infravörös, ami megvilágítja az útvonalat. A szatellit és radarrendszerünket használjuk, hogy bármikor meg tudjuk mondani, hogy épp merre jár”- mondta a parancsnokság szóvivője.

Katie Spencer százados hozzátette, hogy amint a Mikulás belép az észak-amerikai légtérbe, a kanadai és amerikai sugárhajtású vadászgépek elkísérik nyugat felé. A parancsnokság szóvivője szerint a pontos útvonalát csak maga a Mikulás ismeri, de az elmúlt évtizedek gyakorlata az, hogy a jó gyerekek házánál este 9 és éjfél között áll meg, csak akkor, amikor a gyerekek már alszanak. A Télapó Föld körüli útját bárki követheti a parancsnokság Mikulás-követő honlapján.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya