NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

A Hairrel, Tolcsvay Lászlóval, Csernus Imrével, Dumaszínházzal várja a tavaszt az Agora Savaria

A programbemutató sajtótájékoztatón először szerepelt a nyilvánosság előtt az Agora igazgatójaként Horváth Zoltán.

Jön a tavasz, ezt nem csak Suri, a gólya megérkezése

2020.02.11. 15:19

Suri, a gólya megérkezett Vassurányba

/ jelentem 1 hsz. /
Ez már a tavasz jele.
és az enyhe, napsütéses idő jelzi, hanem az is, hogy az Agora Kulturális Központ háromnegyed órás sajtótájékoztatón mutatta be a tavaszra tervezett programokat. Több mint száz programmal készülnek, hosszú volt a felsorolás, az esemény elejét és végét a Savaria Slam Poetry tagjai színesítették rövid műsorukkal.

fotó: Nagy Zoli

Persze, a lényeg a beszédeken van ilyenkor, Horváth Soma kultúráért (is) felelős alpolgármester azzal kezdett, a tavaszi programok tükrözik az Agora jelszavát: "Minden, ami kultúra" . Kiemelte, hogy egyre több lesz az MSH-ban a saját szervezésű program, mi tesszük hozzá, hogy sok koncertnél az Agora csak a helyszínt adja bérbe. Ezen azonban most változtatnak, legalábbis valamennyire.

fotó: Nagy Zoli

Azt is megemlítette, hogy jövőre új helyszín csatlakozik a kulturális központhoz, a Víztorony

2020.02.12. 20:01

Ilyen a szombathelyi víztorony a téli napsütésben

/ helyek gal. /
Bár nincs hó, csak ragyogó napsütés, de így a tavasz közeledtével az embernek kedve támad sétálni egyet és megcsodálni a felújítás alatt álló víztorony látványát.
, aminek turisztikai és kulturális hasznosításán már dolgoznak. És bemutatta Horváth Zoltánt, az Agora új, január végén kinevezett
2020.01.30. 08:32

Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki

/ közélet 18 hsz. /
Olvassa újra tudósításunkat a januári szombathelyi közgyűlésről.
igazgatóját, aki február 1-jén állt munkába.

fotó: Nagy Zoli

Horváth részletesen is elmondta a programot, ebből most csak kiemelünk néhányat. Például azt, ami most hétvégén lesz, és Szombathelyen először. Évek óta zajlik az országban a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat, Szombathely most csatlakozik először.

fotó: Nagy Zoli

Február 14-től 16-ig sok esti program lesz, köztük a Savaria mozi Oscar After Partyja pénteken, ahol az idei Oscaron kiemelkedő filmeket mutatják be. Szombaton délután háromtól szabadulószoba működik a Sportház pincéjében, délután négykor pedig közösségi sütés-főzés kezdődik.

fotó:

Február 29-én Időcsóva címmel Devecsery László József Attila díjas írót, költőt köszöntik barátai 70. születésnapján, másnap pedig az Örömünnep, örömtánc című előadással Horváth János Gedi 75. születésnapját ünneplik meg.

Az idén is lesz Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál március 2-án, és újra megrendezik a Dal a miénk junior tavaly már bemutatkozott

2019.05.25. 12:19

Mintegy 40 gyerekzenész játszotta Szombathelyen a Margaret Island slágerét

/ kultúra gal. 4 hsz. /
Ha ilyen az utánpótlás, akkor nem lesz gond.
közös zenélős eseményét.

Persze, a hagyományos programok sem maradnak el, lesz húsvéti játszóház, Tánc világnapja, gyermeknap. Lesznek előadások, itt lesz Csernus Imre, Csányi Sándor, Hajós András, Bagdy Emőke, a Dumaszínház. Lesz Bödőcs is, kétszer is, de arra már elkeltek a jegyek.

fotó:

A koncertek sem maradnak ki, február 19-én Tolcsvay László, március 5-án a Tátrai Band, április 3-án a NOXtalgia, a valamikori NOX együttes énekesnője, Péter Szabó Szilvia lép fel. Április 25-én az Ataru, május 5-én Balázs Fecó, május 10-én Halász Judit ad koncertet.

Színházi előadások is lesznek persze, március 11-én és 12-én a Hair című musical mutatják be Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával.

Április 18-án az annak idején sok vihart kavart Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical érkezik, május 10-én pedig Halász Judit adja elő gyermekműsorát.

A részletes program itt olvasható .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre
belabo: H*llg*tt*m, j*p*f*, *rt*lm*s v*lt, d* s*mm* *j*t n*m t*dt*m m*g ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével