NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

És akkor quimbys Líviusz bejelentkezett Skype-on

Szombathely legnagyobb kulturális szolgáltatója, az Agora őszi rendes tájékoztatója a polgármester, dr. Puskás Tivadar nyelvészkedő polémiájával indult. Ízlelte a szavakat, hogy miként is lehetne a legfrappánsabban jellemezni az előttünk álló őszi rendezvénysorozatot: programesőként, programszüretként vagy programlavinaként. A lényeg, az Agorások kettős ünnepre készülnek, a Savaria Mozi épp 40 éve vetít, az MSH pedig fél évszázadot ünnepel. Az 50-re egy monstre táncos-kórusos forgatagot terveznek (november 23-ára), ahol azok az együttesek lépnek fel, akik a Sportházban születtek, és/vagy cseperedtek.

AGORA sajtótájékoztató az őszi-téli programokról
fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemcsak húszéveseké a világ

Az Agora – ezt már Parais István igazgató ecsetelte – meglehetősen széles palettán mozog, a csecsemőúszástól a nyugdíjas foglalkozásokig. A programsorozatok tekintetében igyekeznek minél több generációt kiszolgálni, így például egyházi tematikájú filmklubot szerveznek az idősebbeknek. No és, teszem ezt már hozzá én, átlapozva három hónap programtermését (hogy valami új kifejezéssel is előhozakodjak), lesz mire költeni a nyugdíjat, és a rezsicsökkentés hozadékát.

Szóval nemcsak húszéveseké a világ, jön a Táncdalfesztivál Anno, itt ropja a táncot és köszörüli torkát Aradszky László, Harangozó Teri, Kovács Kati, Koós János és Soltész Rezső (október 19. szombat 19 óra - MSH). És ha ennyi nem elég, Korda György (december 1. 19 óra) is érkezik, egy másik este, Balázs Klárival, hogy idézzek a műsorfüzetből: „Korda György 55 éve alkot, dolgozik, énekel, és minden kérésnek eleget tesz, ha közönségről van szó.” Akikkel muzsikál: az Expresssz Együttes.

A harmincas-negyveneseké is

Presserrel más vizekre evezünk, szerzői estjét november 15-én, szintén az MSH-ban hallhatjuk, amelyre vendégeket is hív: Falusi Mariannt és Szabó Tamást. És ezen a ponton jelentkezett be Skype-on a Quimby második frontembere, Varga Líviusz. És mesélt, a maga sajátos lazaságával, most miért épp klubverzióban utazzák körbe kishazánkat. Mert épp az új lemezen dolgoznak (Líviusz decemberre jósolja a megjelenést), túl vannak egy monstre Sziget nulladik napon, másra vágynak, vissza a gyökerekhez, a klubos bulik hangulatához. „Mert ez áll a legjobban nekünk”. Nem is a közönségnek, igazán a zenekarnak van szüksége erre a fajta feltöltődésre. A szombathelyi bulik kapcsán Líviusz még viccesen megjegyezte, a legutóbbi annyira jól sikerült, hogy őt egy szökőkútból szedték ki. Ahányan zenéltek, annyi felé rajzottak, mindenki máshol folytatta a bulit Szombathelyen.

Helló Szombathely
fotó: Vágvölgyi Bálint

A moziban három eseményt harangozott be Mayer Rudolf. Az első, hogy november 11-én digitálisan felújított, rendezői változatban újra élvezhetjük a Weöres Sándor verses regénye alapján készült Bódy Gábor filmet, a Psychét. A belépés ingyenes lesz, de regisztrálni kell.

A nagy füzet után – jönnek majd az új magyar filmek, igyekeznek mindegyiket közönségtalálkozóval bemutatni. Operafilmeket, 3D-s Peter Gabriel koncertet ígérnek, és – maradva a moziban - kéthavonta élőzenés, táncházas, kézműveskedős és haboskakaós gyerekpartit. De a részletekről mindig aktuálisan a programajánlóban úgy is beszámolunk…

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gaful: N*gy*n h*ly*s *z,*m*t *rsz! Gr*t*l*l*k! T*nyl*g * t*bb* m*g cs*...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
zoll11: * têny *z, h*gy s*m* h*l*nd* *mb*r(h* n*ncs *ly*n, v*gy *ly*n p*...
Feljelentette Rogánékat Hajnal Miklós
demoktatorovm: 1. *nfl**nz* *ll*n v*n b*rk* *lt*l b*sz*r*zh*t* v*d**lt*s, t*h*t...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
fgzb: B*kr*s L*j*s *r*s**t m**g *lv*s*m *z *l*t *s *r*d*l*mb*n. J* ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
demoktatorovm: Cs*k *zt t*d*m n*k*d *j*nl*n*: https://www.p*rtf*l**.h*/g*zd*s*...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor