NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Végrehajtás alatt a szombathelyi törvényszék

A hírre véletlenül bukkantunk az adóhatóság honlapján. A Törvényszék szerint 6.635 Ft-ról van szó, amit már kifizettek.

Ma délelőtt kaptuk a nem hivatalos információt a szombathelyi városházáról, miszerint az adóhatóság (NAV) végrehajtást rendelt el a Szombathelyi Parkfenntartó Kft. ellen. A hírre nem lepődtünk meg különösebben, hiszen már a városi közgyűlésen is szó volt arról, hogy a cég nem tudja finanszírozni működését, tavaly a városi önkormányzat még kisegítette

2011.10.25. 06:52

Saját cégeit segíti ki a szombathelyi közgyűlés

/ közélet 1 hsz. 3 kapcs. /
Többek között erről is döntenek a szerdai ülésen. Várhatóan pontot tesznek a testületi ülés közvetítési vitájára is. Előzetesünk.
az egy évvel korábban létrehozott vállalkozást.

Az adóhatóság honlapja nem tréfa

De mindenképpen meg akartuk erősíttetni az információt hivatalos helyről, és ebben az esetben könnyű dolgunk volt. Hiszen a NAV internetes honlapja közhitelesnek minősül, és folyamatosan közli azon cégek, szervezetek listáját, amelyek nagyobb adóhátralékkal rendelkeznek, és azokét is, amelyek ellen már elindították a végrehajtási eljárást.

De elkerekedett a szemünk, amikor végigolvastuk a listát. Mert az egy dolog, hogy vállalkozás felkerül ide, de a listán szerepel a Szombathelyi Törvényszék is. A név nem takar mást, mint a korábbi megyei bíróságot, az új név a január 1-én életbe lépett új alaptörvény miatt változott meg.

A lista itt tekinthető meg , a Megnevezés rovatba írják be, hogy Szombathely.

Szóval, az adóhatóság végrehajtási eljárást indított a Vas megyei bíróság ellen. Érdekes és elgondolkodtató a dolog, hiszen az ilyen vitás kérdésekben is a bíróság dönt.

A Szombathelyi Törvényszék válasza

Az adóhatósággal történt egyeztetésből megállapíthatóan a Szombathelyi Törvényszék az adóslistán egy 2011-ben lejárt 6.635 (hatezer-hatszázharmincöt) Ft összegű tartozás miatt szerepel, melynek jogcíme ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díj.

A fenti összeget a Szombathelyi Törvényszék Gazdasági Hivatala 2011. november 7. napján átutalta a Szombathelyi Körzeti Földhivatal számlájára.

Dr. Hoós Tibor
megbízott törvényszéki elnök


A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. nyilatkozata

A végrehajtási listára a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. könyveléstechnikai félreértés miatt került. A NAV-val azonnali egyeztetés történt. Társaságunk a végrehajtási listáról törlésre kerül.

Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.


A szombathelyi MSZP közleménye

A Fideszes városvezetés nagy költséggel saját parképítő céget hozott létre. A 2010-ben létrehozott vállalkozás jelenleg szerepel az állami adóhatóság nyilvántartásában a végrehajtási eljárással érintett cégek listájában.

Adjon választ a városvezetés, hogyan történhetett meg, hogy a kizárólag az ő szándékukból létrehozott cég ilyen hamar adósságspirálba keveredett!

Felszólítjuk a városvezetést, hogy tájékoztassa az adófizetőket, hogyan fordulhatott elő ez a helyzet, és kérjük adjanak tájékoztatást arról is, hogy a cég vezetői milyen fizetést és egyéb juttatásokat vettek fel a cégtől fennállása óta.

Az MSZP Szombathely Városi Elnöksége.

Kapcsolódó

2011.10.25. 06:52

Saját cégeit segíti ki a szombathelyi közgyűlés

/ közélet 1 hsz. 3 kapcs. /
Többek között erről is döntenek a szerdai ülésen. Várhatóan pontot tesznek a testületi ülés közvetítési vitájára is. Előzetesünk.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zoll11: H*ny *ly*n ** *rsz*g m*r*dt m*g *k*b* *z*k * b*rm*k n*m v*szt*k...
A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében
jokkmokk: R*P...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
repce: * 77 m*ll**rd k*z*l sz*z *v*d*, *sk*l* t*lj*s f*l*j*t*s*t j*l*nt...
A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében
lolka: *zz*l *n *s t*szt*b*n v*gy*k. H* *zt n*zz*k, n*m s*k*r*lt k*v*t...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
miki1950 : *hh*z * t*m*h*z k*pcs*l*d**n m*gj*l*nt K*r*ny* Gy*rgy t*ll*b*l *...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?