NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá Magyarország, díszes társaságba került

Az Egyesült Államok kezdeményezésére készült a nyilatkozat, Fehéroroszország és Lengyelország is aláírta.

Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá mintegy harminc másik országgal együtt Magyarország - derül ki a brit The Guardian cikkéből. A lap azt írja, a "Genfi Konszenzus Nyilatkozatának" nevezett nyilatkozat a Trump-adminisztráció kampányának része, amely az Egyesült Államok külpolitikáját egy konzervatívabb irányba terelné.

A cikk szerint a nyilatkozat fő támogatói között az USA mellett Brazília, Egyiptom, Indonézia és Uganda mellett van Magyarország is, de a további aláírók között van Fehéroroszország, Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán és Líbia is. Európából Magyarországon és Fehéroroszországon kívül Lengyelország írta még alá a nyilatkozatot, ahol a helyi alkotmánybíróság épp csütörtökön mondta ki azt is, hogy beteg magzatot is tilos elvetetni.

A nyilatkozat aláírásáról a magyar családügyi miniszter, Novák Katalin is többször posztolt csütörtökön. Előbb arról beszélt, hogy az amerikai külügyminiszter és az egészségügyi miniszter a "családi értékek megerősítéséről" szerveznek konferenciát, majd kirakott egy videót arról, ahogy ennek az online eseménynek a keretében jegyzetel, végül egy videójában arról beszélt, hogy "meg kell mutatni az élet értékét, a gyermek várásának és megszületésének örömét", ezért örül az Egyesült Államokkal és "más, hasonló gondolkodású országokkal" való együttműködésnek. - írja a magyarnarancs.hu .

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról