NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

A veszprémi rendőrök trabantos piálós videóval hívják fel a figyelmet a húsvéti ittas vezetésre

Pálinkázás után ne tessék kocsiba ülni. A bicaj már egy másik tészta.

Sokszor egészen egyedi látásmódjuk miatt tud valami nagyon szórakoztató kijönni abból, ha a hatóságok maguk veszik kézbe a dolgokat és forgatnak egy prevenciós videót.

Most a veszprémi rendőröket szállta meg az ihlet és mutatták be, hogy szerintük, hogyan kellene történnie a húsvét hétfői locsolásnak. Ugye ez az a népszokás, amikor a fiúk vödörvizet, szódás szifont, kölnit ragadnak majd felkeresik a lányos házakat, hogy a lányt jól megöntözzék utána pedig sört, bort, pálinkát öntsenek magunkba. Úgy nagyjából a harmadik, negyedik állomás után kezd a dolog veszélyessé válni, amikor a házigazda unszolását, vagyis a:

- Gyere ezt még kóstold meg - öntés közbeni mondatot visszautasítani nem lehet, a locsoló pedig emiatt egyre részegebb lesz.

Hogy szabad e autóba ülni ezután, a kis videó ezt mutatja meg.

A tréfát félretéve, ha valaki nem tudná, Magyarországon zéró tolerancia van, ami azt jelenti, hogy egy pohár szesz után sem lehet volán mögé ülni.

A biciklis közlekedésre vonatkozó szabályok egy pár éve változtak meg. 2014-ben fogadott el a parlament egy törvénymódosítást, ami úgy szól, hogy kerékpáros biciklizhet ittasan is akkor, ha vezetésre alkalmas állapotban van.

A jogászok azóta is többször hallaták a hangjukat mert szerintük ez egy olyan gumiszabály, amit nehéz általános keretek között értelmezni.

Minden esetre konyhanyelvre lefordítva, ha valaki annyit ivott, hogy már nem tud egyenesen biciklizni, akkor tuti, hogy nincs vezetésre alkalmas állapotban, ne is üljön drótszamárra.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján
polgartars: T*bb sz*mp*ntb*l *s r*m*k *z * h*r, k*sz*n*m, d* *z fbcl*d-t ny*...
A magyar PCR-teszt 10 perc alatt képes kiszűrni az omikront