NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

A tudatosabb vásárlás lenne a környezetvédelem kulcsa?

Ott állsz a sorban a csomagátvevő ponton, sorra kerülsz végre, majd jön a kötelező kérdés: De mekkora a csomag?

Hát, ezt most mégis honnan kellene tudnom? Nem részletezem, mert volt már, hogy egy fél könyvtárat el tudtak küldeni egy átlag laptoptáska méretű dobozban, míg arra is akadt példa, hogy egy 3 g-os hővezető pasztát egy akkora műanyag szatyor szerűségben kaptam kézhez, amibe egy napi bevásárlás is kényelmesen elfért volna.

Ilyen példák ellenére is sokkot tudtam kapni a legújabb, csúcskategória felső korlátját is átütő csoda csomag után, ami a napokban fogadott. Talán már szavak sincsenek erre, de egy kép azért akad hozzá:

Eddig-eddig-eddig vagyok! – mondhatná a doboz.
fotó: Mészáros Krisztián

Nehéz a méretarányokat jól visszaadni egy gyors fotón, így álljanak itt a konkrét számok is! A doboz mérete 40x40x35 centi, a légpárnacsík hossza 3,35 méter, az általuk védett tartalom pedig egy szimpla hátizsák volt, ami kényelmesen szendergett a doboz alján.

Olaszba’ még a péktermékkel is kesztyűs kézzel bánhatsz!

Hogy ne csak az online rendeléseknél tapasztalható, logikátlannak tűnő megoldásokat ekézzük, hoztunk egy másik, olvasónk által küldött, külföldi példát is!

Mindenki kedvére húzhat a dobozból a kezére kesztyűt, mely megoldás megosztja szerkesztőségünket. Van, aki szerint ez jobb, mint a fém eszközökkel történő bohóckodás, viszont vannak, akik szerint a kesztyű csak egy újabb értelmetlen műanyag szemét.

Ez utóbbiban lehet is valami, hiszen nem is olyan régen lett főellenségnek kikiáltva az összes, ételekkel kapcsolatba kerülő eldobható műanyag eszköz. A fülpiszka pálcákról és cigicsikkek szűrőiről már nem is beszélve.

fotó: Olvasó

Mit lehet tenni?

Az online rendelések során kapott, látszólag felesleges csomagoló anyagokat még újra felhasználhatjuk, főleg akkor, ha gyakran adunk el magunk is cuccokat a neten.

Hogy hol tárold ideiglenesen a csomagolásokat? Nem tudom, de ha nincs jobb ötleted még ismerőseidet is megkérdezheted. Ha nekik sem kell, és igazi üzletembernek tartod magad, akkor próbáld meg magát a dobozt, vagy a helykitöltőt eladni, már ha arra érdemesnek találod őket.

Ne legyél telhetetlen, akár ingyen is odaadhatod másnak! Ha így teszel, érdemes a lakóhelyedhez közelebbi felhasználókban gondolkodnod, mert pusztán csak a csomagolóanyagok tova postázása igencsak szúrná Greta Thunberg szemét!

Mi legyen a fentebb említett egyszer használatos műanyag vackokkal? Arra már jön is a megoldás! Szépen ki lesznek vezetve az életünkből, így előbb-utóbb nem is fogsz velük találkozni. Mármint az EU-ban, persze!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya