NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szombathelyi városvezetés a bíróság ítélete alapján dönt a Vasivíz-ügyben

Lapunknak azt írták, korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményeztek olyan vizsgálatot, ami alapján a Vasivíz Zrt-t most megbírságolták.

Tegnap, csütörtökön írtuk

2020.05.28. 15:15

Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul

/ közélet 15 hsz. /
A MEKH szerint Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése szabálytalan volt, és 90 napot adtak a cégnek, hogy helyrehozza.
, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lezárta a Vasivíz Zrt-nél április elején indított vizsgálatát, és azt állapították meg, hogy Molnár Miklós, a cég tavaly év végén kinevezett
2019.12.17. 11:37

Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója

/ közélet 40 hsz. /
A leköszönő vezérigazgatót, Kohuth Viktort választás elé állította a tulajdonosi taggyűlés.
vezérigazgatója nem felel meg a hatóság által előírt szabályoknak.

A MEKH ezért másfélmillió forintra bírságolta a Vasivíz Zrt-t, és kötelezte arra, hogy 90 napon belül állítsa helyre a törvényes működést.

fotó: VB

A Vasivíz vezetése viszont úgy döntött, jogorvoslatot kér, erre 30 napjuk van, Mint tegnapi közleményükben írták, "a határozat megsemmisítésére illetve hatályon kívül helyezése érdekében közigazgatási pert indít és keresettel fordul a Fővárosi Törvényszékhez."

Ma reggel megkérdeztük a szombathelyi városvezetést, a szombathelyi önkormányzat a Vasivíz többségi tulajdonosa, és a szombathelyi közgyűlés döntése után nevezte ki a cég igazgatósága Molnár Miklóst vezérigazgatóvá.

A városvezetés válaszában kiemelte, hogy korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményezett a MEKH ilyen vizsgálatot. Hozzáétették, ha a hivatal egyenlő mércét alkalmazna, akkor sok más szolgáltatónál is felmerülhetne hasonló probléma.

A városvezetés azonban leszögezi, úgy fognak eljárni, hogy a VASIVÍZ Zrt. szolgáltatói engedélye ne kerüljön veszélybe, és hogy a bíróság jogerős döntése alapján fogalmazzák majd meg javaslatukat a vezérigazgató személyét illetően.

A szombathelyi városvezetés válasza

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben indította meg az eljárást, hanem a VASIVÍZ Zrt-vel szemben. A VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója a Hivatal ezen vizsgálat eredményeként meghozott döntéséről tájékoztatta Önkormányzatunkat. A döntésből kiderül, hogy az 5 éves szakmai tapasztalat meglétét az eset körülményeinek egyedi mérlegelésével ítéli meg a Hivatal.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Önkormányzatunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint korábban egyetlen más szolgáltatónál sem kezdeményezett a Hivatal ilyen tárgyú vizsgálatot. Amennyiben ezt egyenlő mérce alkalmazásával megtenné, úgy Önkormányzatunk tudomása szerint számos más szolgáltatónál merülhetne fel hasonló probléma.

A vezérigazgató arról is tájékoztatást adott, hogy a rendelkezésre álló 30 napon belül a döntés ellen közigazgatási pert indít a Fővárosi Törvényszéknél.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata minden további, így a vezérigazgató személyét érintő javaslatát is a bíróság jogerős döntése alapján fogalmazza meg, és úgy fog eljárni, hogy a VASIVÍZ Zrt. szolgáltatói engedélye ne kerüljön veszélybe. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a jövőben is egyeztetni kíván a társaság kisebbségi tulajdonos önkormányzataival.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: M*jd h* * v*r*s * k**s* *d*k*t , f*j*nk*nt + 5*ft s*rcc*l p*t*l...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
Igaz: *z *nd**n r*z*rv*t*m*k*t m*r f*lsz*b*d*t*tt*k ? V*gy *k m*g m*nd...
76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések
Igaz: V*nd*gl*t*s*s*k t*nt*tt*k M*ll*rc* sz*g*t*n - * k*rl*t*z*s*k *ll...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
nemazert: H* b*v*nt*k f*d*z*tk*nt * k*s*bb *l*d*tt *ng*tl*t *s * m*gv*s*r*...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Igaz: +1 +1 +1 ..........
Podcast – Miért fogadja el a társadalom jó része a mindent átszövő korrupciót?