NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

A hét leghatásosabb stresszoldó módszer

Ma már mindenkit érint, és nem csak kellemetlen, de rombolja az egészséget is.

A stressz, a szorongás, a túlpörgetettség, a feszített munkatempó és életritmus ma már szinte kivétel nélkül mindannyiunkra jellemző, holott egészségromboló hatásai vannak.

A Harmonet segítségével összegyűjtöttük a hét leghatékonyabb módszert, melyek közül válogatni tud, a nehéz helyzetek, időszakok kezelésére.

A túlhajtott életmód egyik jellemzője a gyors, kapkodó életritmus, ezen belül pedig a rendszertelen, esetleg rosszabb minőségű ételek fogyasztása, a kevés alvás és a mozgás, és a valódi pihenés teljes hiánya. A szervezetünket, az agyunkat kávéval, dohányzással próbáljuk még nagyobb teljesítményre ösztönözni, azonban ez az idők során visszaüthet.

A túlpörgetett test és szellem rövidesen kimerül és képtelen a feladatait normálisan ellátni: méregteleníteni, feldolgozni a táplálékot és pszichés élményeket egyaránt, megfelelően működtetni az immunrendszert stb.

Ilyenkor jelennek meg a különféle allergiák, a gyakran kiújuló betegségek, a túlsúly, a fáradékonyság és lelki szinten a közöny, ami váltakozhat az ideges, feszült szakaszokkal.
fotó: pixabay

Íme a hét módszer, mellyel megkönnyítheti életét:

1. Testi-lelki lomtalanítás: méregtelenítés

Nagy ajándékot adunk magunknak, ha egyszerűen egy-egy napra visszavonulunk az aktív hétköznapokból és testi-lelki szinten méregtelenítünk. Ennek legfőbb eszközei egy rövid böjt, egy gyümölcs- vagy lénap beiktatása, a szaunázás, gyógyfürdőzés. A méreganyagok „lecsapolása” testi-lelki megújuláshoz vezet: új erőre kapunk, visszatér az életkedvünk, a tetterőnk és nem utolsósorban az immunrendszerünk is erősödik.

fotó: pixabay

2. Endorfin-bomba: sport

A sport a stresszoldó módszerek királya: az, hogy a lelkünket is nyugtatja, tulajdonképpen csak kellemes mellékhatás. Az intenzív edzés erős méregtelenítő hatású, segít megszabadulni a felgyülemlett salakanyagoktól, és erősíti az egész szervezetet és az immunrendszert.

fotó: pixabay

3. Egyensúlyba kerül a test és a lélek: jóga

Ha a sportot neveztük a királynak, a jóga a császár ebben a műfajban, ugyanis a testre, a lélekre és a szellemre egyszerre gyakorol jótékony hatást. A jóga gyakorlásával a testi-lelki önismeret fejlesztése, a belső béke kialakítása, a személyiség fejlesztése és a valódi értékek kialakítása is lehetséges.

fotó: pixabay

4. Erőteljes azonnali hatás: fülakupunktúra

Az előző kettőhöz képest passzív módszerről van szó, ami azonban annál hatásosabb: a tűk beszúrását követően azonnal érezhető a megnyugvás, a relaxált, nyugodt, többnyire kellemesen éber állapot, a „minden rendben van” ritka érzése. A fülön lévő akupunktúrás pontok finom stimulációja ezen túl teljes méregtelenítést ad a szervezetünknek és helyreállítja a megbomlott idegrendszeri és energetikai egyensúlyunkat.

5. Belső élmények és önismeret: meditáció

Intenzív belső munkát tesz lehetővé, a gyakorlással nagyon mély rálátást nyerhetünk az életünk különféle aspektusaira, és a saját belső forrásunktól kaphatunk megoldást a problémáinkra.

fotó: pixabay

6. Felszabadító, hosszú távú hatás: spirituális választerápia

Ha igazán mély és átfogó változást szeretnél az életedben, vagy végleg megoldani egy régóta húzódó problémát, sokat segíthet a spirituális választerápia. Ez a módszer egy-egy életterületen belül a probléma gyökeréig hatol, és a tudatalattiból tisztítja ki a gátló hatásokat, rejtett akadályainkat. Egy kezelés olyan, mint egy energetikai nagytakarítás, melynek során lépésről lépésre megszabadulsz a terheidtől, és a végeredmény: letisztult gondolkodás, nyugodt elme, kiegyensúlyozottság, békés, harmonikus közérzet, boldogság.

7. Szorongásra, túlterheltségre: autogén tréning

Ezzel a módszerrel akár egy sok kihívással járó munkanap során is képesek leszünk fenntartani a nyugodt, éber figyelem és a kiegyensúlyozottság állapotát. Az autogén tréning során alkalmazott önszuggesztiók segítségével – és ez manapság felbecsülhetetlen sokak számára. Az szinte csak üdítő mellékhatás, hogy a stressz hátterében álló fizikai tünetek, mint például az álmatlanság, hátfájdalmak, fejfájás is eltűnnek és erősödik az immunrendszer.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés
kovacsg: J* k*s v*rs*nyh*lyz*t, * m*gy*r sz*ll*sh*lyr* n*m m*h*tsz b* v*d...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi