NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A zugivás lesz az új menedzserbetegség?

A válság óta, akinek még megvan a munkája, kénytelen egyre többet dolgozni, és a sok stresszt valahogy kompenzálni kell. Így lesz hiánycikk a kis üveges Unicum a Nemzeti Dohányboltokban!

Meg nem erősített információink szerint, egyre több jól szituált ember (nők és férfiak egyaránt) vásárol reggelente alkoholt magának a Fő tér környéki Nemzeti Dohányboltokban (leánykori nevén: trafikokban). A tisztánlátás érdekében felkerestünk néhány trafikot, de ezek döntő többségében nem voltak hajlandóak nyilatkozni, de azért vannak információink arról, hogy lehetnek ilyen kuncsaftjaik.

Igen, ma már ittam!
fotó: giphy.com

Egy Fő térhez közel lévő trafikban annyit azért elárultak, hogy speciel náluk még egyetlen öltönyös ember sem fordult meg. Ezután kicsit letáboroztunk a téren, és igyekeztünk megszámolni a trafikokba betérő, vezető beosztásban dolgozónak tűnő emberek számát. Nem reprezentatív felmérésünk azt mutatta, hogy a nyilvános WC szolgáltatásait sokkal több jól öltözött ember vette igénybe, igaz arról nincs információnk, hogy odalent csak a WC-t húzták-e le, vagy egy felest is.

A menedzser lét elviselhetetlen könnyűsége
fotó: presonus.com

Hogy ezek a városi legendában szereplő, zugivónak nevezhető, jól szituált alakok vajon topmenedzserek, helyi politikusok, ügyvédek, vagy csak szimplán érettségire készülő tizennyolcadik életévüket betöltött diákok, nem tudni. Azért azt reméljünk, hogy a közösségünk életéről döntő, fess emberkék nem alkoholos befolyásoltság alatt döntenek a sorsunkról.

A kőművesek kiszorulóban vannak a saját sportágukból?

Nem, nem a kőműves dekoltázsra gondolok, hanem arra, hogy a város egyes részein – trafikok és éjjel-nappalik környékén – a közterületen italozó emberek látványa szerves részét képezik az utcaképnek, de ők jórészt munkásszerelésben, vagy valami laza

népviseletben

szoktak lenni, tehát ránézésre nem azok a kimondott irodai munkás alkatok. A kőműves kaszt tevékenysége jobbára az iszogatásban merül ki, de néha rendőri jelenlétre is szükség van, amikor a túlzott alkoholfogyasztás nem szárnyakat, hanem jókora bátorságot ad nekik.

Csak leugrok a trafikba valami töményért!
fotó: themetapicture.com

A városi pletyka szerint, a mostanában 225. születésnapját ünneplő gyógynövényes főzet laposüveges változatát teljesen lerabolják a vezető beosztásúnak tűnő népek, így a többieknek csak a kommersz, ilyen-olyan jellegű szeszes italok maradnak. Ez főként a hajléktalanoknak okozhat fejfájást, mert nekik jobbára ez a fehér keresztes palack jelenti a gyógyírt minden problémájukra.

Ebben a műfajban eleinte erős volt a szembeszél az öltönyösöknek
fotó: themetapicture.com

Ahogy a kikötővárosokban nem csodálkoznak rá az alkoholizáló matrózokra, úgy – számottevő hajózható víz nélkül – logikusan nekünk csak a szárazföldi szakmák maradnak. Azért az mégis jelzés értékű, hogy egy újabb társadalmi réteg jelent meg egy lecsúszás közeli szituációban, hiszen a reggeli csavaros kifli elfogyasztása is az alkoholizmus műfajának előszobája.

Van megoldás!

Szóval, a részeg topmenedzser látványa abszolút nem életidegen a szombathelyi városképtől, mondjuk egy csapat alkoholos delíriumban kalandozó orosz haditengerész már rendesen kiverné a biztosítékot, legalábbis azt hiszem. Függőségével kapcsolatban kérje szakember segítségét!

Csak lazán, a feles segít!
fotó: giphy.com

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : Sz*r*nt*m l*g*k*s l*nn*. *g*n*s *lt*k*zn* k*ll m*g*nk*rt, sz*r*t...
A Semmelweis rektora már tud egy megoldást arra, mitől lesz nagyobb az oltási kedv
fgzb: " 2-3 p*ld*t t*dn*l *s*tl*g m*nd*n* *ly*nr*, *k* * s*t*n* Gy...
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet
Katka: H*l * m*d*rn* *s * pf*z*r v*kc*n*? M*nd*nk*n*k k*n**?...
Így oltotta ma a szombathelyieket Ifj. Prugberger László a kínai vakcinával
fgzb: " M*nd*n f*d*sz*s l*g*ls* *s l*gf*bb *rv*, h *z*rt k*ll * k...
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet
Igaz: H* d* n*m *sm*rsz k*s Dk-s ! M*nny*t *r h*z**r*l*k s*gg*t ny...
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet