NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU

Figyelmeztetést kellene írni például a levendulaolaj üvegére a benne lévő allergének miatt.

Olyan rendelettervezet készült az Európai Unióban, amely a levendulát veszélyes növénynek minősítheti – számolt be a Fr24news. Az új szabályozás alapján figyelmeztetést kellene írni például a levendulaolaj üvegére a benne lévő allergének miatt. Közben persze ott vannak a levendula áldásos erényei is: a gyógynövényeket használják többek között gyulladáscsökkentésre és a megfáradt idegek nyugtatására is.

Levendula
fotó: cookta.com

A levendula tilalmának terve először 2016-ban került szóba Brüsszelben. Franciaországban 1500 vállalkozás foglalkozik levendulatermesztéssel, ezek 30 ezer embernek adnak munkát. Évről évre rengeteg turista keresi fel Dél-Franciaországot a lila mezők panorámája vagy éppen a növény jellegzetes illata miatt – írja az Index .

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés