NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A koronavírus lenne a negyedik lovas?

Az összeesküvés-elméletek régóta riogatnak az apokalipszissel, és most végre megérkezett az utolsó lovas.

János apostol írt először az apokalipszis négy lovasáról a jelenések könyvében, de egyes történészek már ennél régebbi feljegyzésekben is felfedezni vélik a motívumot. Szerepük szerint a végítélet előtt jönnek el az emberiségért; ők az apokalipszis hírnökei és végrehajtói.

A bibliakutatók abban sem egyeztek meg egyöntetűen, hogy mit jelképez a négy lovas. Fordítástól és értelmezéstől függően változatosak az elképzelések, de a legnépszerűbb megközelítés szerint ők a háború, a járvány, az éhínség és a halál.

Az apokalipszis négy lovasa - Albrecht Dürer metszete
fotó: Albrecht Dürer

Kortól függően erősödött vagy gyengült azoknak a hangja, akik szerint közeleg az apokalipszis. Az elmélet szárba szökkenésére jó apropó volt annak idején a spanyolnátha, az első vagy a második világháború, vagy a nagy gazdasági világválság. A lovasok közül mind a négy azonban valahogy soha nem akart egyidőben megjelenni.

Mostanáig.

A koronavírus elterjedése viszont nagyon kapóra jön azoknak, akik sürgetnék az apokalipszist. Megvan a harmadik lovas, ráadásul párban jön a negyedikkel.

Az első lovast , a háborút üdvözölhetjük a migráció képében. Ugyan még nem robbant ki háború, de sokan elkerülhetetlennek tartják, hogy a kulturális különbségek és a föld túlnépesedése miatt előbb-utóbb bekövetkezzen.

A második lovas , a halál már régóta itt van, de sokkal lassabban dolgozik, mint társai. Ő volna a klímakatasztrófa .

Harmadikként érkezik koronavírus képében a járvány , következményeként pedig negyedikként fut be az éhínség , ő lesz a gazdasági összeomlás.

Ha jobban belegondolunk, ez a négy jelenség együtt már eredményezheti a jelenleg ismert civilizációnk végét.

A cikk szerzőjének véleménye nem feltétlenül fedi a fent leírtakat. Nem pánikkeltési szándékkal írta le ezeket. A cikk nem tényeket közöl, csupán egy izgalmas értelmezési alternatívát a jelenlegi helyzetről.

Hozzászólások (14)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget