NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

A jövő héten lesz döntés a korlátozásokról

Amíg a fertőzési adatok érdemben nem csökkennek vagy nincs lehetőség a tömeges oltásra, addig nincs lehetőség ezeken változtatni.

Ülést tartott a kormány, áttekintette a járványügyi adatokat. - hangzott el a mai kormányinfón, amit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott – Mint Gulyás elmondta, Európa jelentős részében a harmadik hullám kezdődött meg, nálunk csökken a fertőzöttek és a halálozások száma.

Az elmúlt két és fél hónapban sikerült betartani a védelmi intézkedéseket. Egyszerre tudunk hatékonyan védekezni és az ország működőképességét fenntartani. A jelenlegi intézkedések február 1-jéig érvényben vannak, a kormány a jövő héten tekinti át őket, de amíg a fertőzési adatok érdemben nem csökkennek vagy nincs lehetőség a tömeges oltásra, addig nincs lehetőség ezeken változtatni  - szögezte le Gulyás.

Elhangzott: az eddig az EU-ból érkező oltásokkal nem lehetséges a tömeges oltás, ezért mivel más, nem uniós országokban már zajlik a tömeges oltás, más forrásokat is keres a kormány. Valamennyi tagállam kritikával illette az uniós beszerzések lassúságát. Tárgyalunk minden alternatív megoldásról, így Oroszországban és Kínában is, de csak olyan vakcinát fognak behozni, amelyet a magyar hatóságok engedélyeznek, és már több millió embert beoltottak vele.

Az Európai Gyógyszerügynökség is lassú, az AstraZeneca engedélyezése nem történt meg, a magyar hatóság már megtette, a britek már oltanak vele. A legtöbb épp ebből az oxfordi vakcinából állna rendelkezésre. Csak az uniós beszerzésben lekötött vakcinával 8,8 millió embert lehetne beoltani.

Hatékony alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás – mondta a miniszter. A háziorvosok a járvány elleni küzdelemben is helyt álltak, ezért a kormány úgy döntött, hogy az orvosi béremelésből a háziorvosok közül aki praxisközösséget vállal, megkapja az emelt bért vagy egy részét. Ha szoros közösséget vállal, akkor a teljes emelt bért, ha a lazább formájában vesz részt, akkor a nyolcvan százalékát. Aki nem vesz részt praxisközösségben, az emelt összeg harminc százalékát kapja meg. Ugyanez érvényes az állami ellátását végző fogorvosokra is. - tudósított az infostart.hu .

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"