NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók

A bérrendezésért és létszámcsökkenés megállításáért küzdenek.

Több mint háromezren jelezték a Facebookon, hogy elmennek és kiállnak az egészségügyi szakdolgozókért a Hősök terére. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szombatra hirdette meg a tüntetést azzal a céllal, hogy az új szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban a szakdolgozókat sújtó kiszolgáltatott helyzet és a méltánytalan bánásmód miatt emeljenek szót. A tüntetés mögé öt országos szervezet is ált.

Szombat délelőtt 10 órakor startolt el a MESZK tüntetése a Hősök terén, ahol egészségügyi szakdolgozók béremeléséért állnak ki a tüntetők. A szervezet június közepén harangozta be, hogy miután az asztalnál nem hallgatta meg őket, akkor az utcán fognak üzenni az Orbán-kormánynak.

Tüntetés, Hősök tere
fotó: 24.hu

„A döntéshozók nem hallgattak meg bennünket a tárgyalóasztalnál, ezért a Hősök teréről kell üzennünk a fizikai és lelki terheinkről és a felelősségteljes munkánk alulfinanszírozottságáról! Adjunk hírt – az ország ikonikus főterén – az új szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban a szakdolgozókat sújtó kiszolgáltatott helyzetről és a méltánytalan bánásmódról”  – közölték korábban.

A szervezet hatalmas demonstrációra számíthat, miután öt országos szervezet is támogatásáról biztosította az egészségügyi dolgozókat. A demonstráción mind az öt országos szakszervezeti szövetség (a Liga Szakszervezetek, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége) is ott lesz.

A demonstrációhoz korábban csatlakozott már a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is – írja a 168ora.hu .

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés