NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

A hétvégétől több időjárási front is átvonul felettünk

A karácsony óta tartó száraz idő folytatódik az újév első hetében is, az északnyugat felől érkező frontokból továbbra is igen kevés csapadék ígérkezik - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előttünk álló egy hétben nem változik számottevően időjárásunk. Továbbra is az északi, északnyugati áramlás lesz a jellemző, és a hétvégétől ismét több időjárási front vonul át fölöttünk. Pénteken még a csütörtökihez hasonló, az ország nagy részén napos, keleten, északkeleten tartósan ködös időre van kilátás. Estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de a szombaton átvonuló hidegfront ismét csak kevés csapadékot hoz majd eső, havas eső, a hegyekben és keleten kevés hó formájában.

Vasárnap és a jövő hét elején ismét több órára kisüt a nap, a hét közepén kell több felhőre, és némi esőre, havas esőre számítani. Az északnyugati, északi szél a hétvégén megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A hőmérséklet az elmúlt héthez hasonlóan alakul ezután is. A fagyos, hétfőn és kedden kimondottan hideg (-5 - -10 fok körüli) éjszakákat fagymentes nappalok követik, mikor jellemzően 1 és 6 fok közé melegszik a levegő. Ennél hidegebb pénteken várható a tartósan ködös területeken, ahol a csütörtökihez hasonlóan nem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, és zúzmara illetve szemcsés hó teszi téliessé a tájat.

fotó: Lakotárné Lőrincz Edit

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

realista: * l*ny*g,h*gy * sp*c**l*s*n k*pz*tt z*ld*gy* f*t*n*cs*s *s * k*r...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
hozzászóló1: S*t*ry K*r*ly j*l l*tj*, *z * v*r*sv*z*t*s cs*k * p*nzt k*lt*. ...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
polgartars: "* r*g* st*d**nt *s k*ll*tt *t*m*lt*tn* *s *z *j*t *s k*ll,d...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
realista: * l*ny*g,h*gy * k*rm*nyb*zt*s *r*t * s*b*ss*gk*rlzt*z*s,cs*kk*nt...
Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér
kovacs_ugynok: B*r*ms*g. *sz*b*n s*ncs k*l*n j*g*k*t b*zt*s*t*n*, cs*k s*k*t*l ...
Orbán: „Ma az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait”