NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

A hétvégén érdemes lesz Szombathelyen maradni, és egy nagyot főterezni

Az egyik hívószó a PASO, a másik...

Augusztus első hétvégéjén három húzós hazai zenei formáció koncertjével folytatódik Szombathelyen a ’Miénk itt a tér!’ programsorozat. Helyszín a Fő tér, úgyhogy lehet egy sörözős, fagyizós bulizós hétvégére időzíteni!

AUGUSZTUS 6. SZOMBAT 18:00 @ KAUKÁZUS

Öt év kihagyás után újra visszatért a próbaterembe a Kaukázus. Nyáron koncertekkel, ősszel pedig, az idén 10 éves történetet áttekintő könyvvel, valamint új lemezzel jelentkezik a zenekar. Az utoljára 2010 januárjában koncertet adó társaság azért döntött a közös munka folytatása mellett, mert álláspontjuk szerint dicső múlt dobozkájának dörzsölgetése helyett a jelen idejű ásás szórakoztatóbb és több magos zsemlyét is ér a Teszkóban.

AUGUSZTUS 7. VASÁRNAP 16:00 @ Pál Kriszta és Zenekara

A zenekar több mit két éve indult útjára . A Magyaruccából kiváló Pál Kriszta két barátjával alakította meg ezt a formációt. A kiváló énekes az évek folyamán hitelesen tolmácsolta a legnagyobb magyar előadók igényes számait. A zongoránál Sversits Tamás ,aki két megyében és több formációban is sikerrel mutatta meg magát. A másik tag a gitáros Domby Bertalan,szintén régi múltra tekint vissza ,mint koncert ,mint pedig a szórakoztató zene szinpadán.Formációjukat néha kiegészíti a több tehétségkutatóban sikerrel megfordult fiatal énekesnő ,Arustei Andrea. Vasárnap az ő előadásukban hallgathatnak meg egy órányi magyar és nemzetközi számot.

AUGUSZTUS 7. VASÁRNAP 18:00 @ PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA (PASO)

A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált,mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik.

Nem is csoda,hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.

A PASO jelenlegi legénysége:
- KRSA azaz Lord Panamo – ének
- Koós-Hutás Áron – trombita, vokál
- Mr. Vajay – harsona
- Baba Luki azaz Lukács Gábor – alto szaxofon
- Tommy Hot azaz Meleg Tamás – tenor szaxofon
- Mr. P azaz Benkő Dávid – billentyűk, vokál
- Lacibá azaz Nagy László – gitár
- Csákikapitány – gitár
- Dr. Strict – basszusgitár
- Lipi Brown – dob
- Barna György – hegedű

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

zenefirkasz: Sz*r*nt*m s*jn*s v*gy s*m, - *z *lt*s j*l*n *t*m*t *s *zt t*k*nt...
Április végéig kiderül, lesz-e idén Sziget
lionking: Ny*g*dt*n *rj*n*k *m*t *k*rn*k. M*l*t *m*t k*ll *lv*g*zz*k,* s*j...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
iszek: * N*r** *t- Br*nn*r krt- * k*rf*rg*l*m *gy v*cc. Kb.*gy *v* *p*t...
Módosulás előtt a KRESZ, sokan kiakadnak majd a változáson
j...: *mb*r*k . M**rt k*ll *gy *ly*n k*t*l*c** m**tt *lr* m*nn* ?...
„Öt napja csak fekszem a kórházi ágyon, és várom, hogy történjen valami”
miki1950 : * K*ll*n* K*s K*rt n*m m*gy * Y**T*b* -*n. ...
Élő online koncert a Nyugaton!