NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

A hajléktalanok kisebb arányban fertőződtek meg koronavírussal, mint az átlag

Kicsi a valószínűsége, hogy ők lennének a legveszélyesebb terjesztők.

A Menhely Alapítvány készített egy kutatást, amelyből kiderül, hogy a hajléktalanok kisebb arányban fertőződtek meg koronavírussal, mint az átlag. A 168.hu-nak  az alapítvány vezetője, Aknai Zoltán azt mondta, a hajléktalanszállókon is ezt tapasztalták. Úgy vélte, mivel kevés kapcsolatot ápolnak a társadalom többi rétegével, és sokan csak egymás között érintkeznek, ezért kicsi a valószínűsége, hogy ők lennének a legveszélyesebb terjesztők.

A hajléktalanok elmondása alapján a szállásnyújtó intézményekben kaphattak vakcinát, külön program nem indult a beoltásukra. Azok, akik az utcán élnek, de bármelyik hajléktalanellátó intézménnyel kapcsolatban állnak, előzetes regisztráció nélkül megkaphatják az oltást. A bentlakók választhattak az oltások közül, és elméletileg a többiek is, csak velük nehezebb volt egyeztetni az emlékeztetőoltás időpontját. A számukra kijelölt egészségügyi központba a Janssen oltóanyagából rendeltek egy nagyobb mennyiséget, amiből egy adag is elég – írja az Index .

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * 40. hsz - r* v*r*m * v*l*sz*t, m*rt *z 2006 *sz*n*k * l*ny*g*....
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : J* sz*k*s*d sz*r*nt sz*p*sd *d*s j* *ny*d*t! *rr* m*nd*g g*rj*ds...
Hende Csaba moziban járt
győzelem: *z * l*sz*z*l*k*lt *r*g sz*p*k* *ly*nk*r m*r m*g*r*l s*m t*d. *z...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : H* *gy d*m*kr*t*k*s v*l*szt*s*n m*gv*l*szt*tt m*n*szt*r*ln*k*t *...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : *rt*tl*n*l *lsz*nv*dt*k 2006- *t. B*z*ny*r* v*lt *ly*n *s. * t*...
Hende Csaba moziban járt