NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

A gyűrűjéért verték agyon a 94 éves asszonyt

Betörtek a 94 éves asszony házába és őt brutális módon megverték. Életfogytiglan lehet belőle.

A vád szerint két felnőttkorú és a fiatalkorú vádlott közeli rokonok, 2019. július 25-én valamennyien Pocsajban, az idősebb vádlott lakóhelyén, szeszes italt fogyasztottak. Késő este a fiatalkorú vádlott felvetette, hogy látott a településen egy idős asszonyt, aki aranygyűrűt viselt és rávette társait arra, hogy szerezzék meg a sértett gyűrűjét és egyéb értéktárgyait.

A vádlottak éjfél körül közösen megállapodtak a bűncselekmény elkövetésében. Az idősebb vádlott három maszkot készített, majd magához vett egy feszítővasat és egy pár gumikesztyűt. 2019. július 26-án, kora hajnalban, megjelentek a sértett házánál, a kerítésen mindhárman beugrottak az udvarra. A közeli teraszajtón a leengedett redőnyt kézzel feltolták, majd a teraszajtót közös erővel benyomva behatoltak az épületbe.

A vádlottak a ház valamennyi helyiségében értékek után kutattak, azonban nem találtak semmit. Rövid idő elteltével úgy döntöttek, hogy bemennek a sértett lakószobájába, megszerzik a nála lévő aranygyűrűt és egyéb értéktárgyakat. Az idős asszony a zajra felébredt, feléjük indult, ekkor a fiatalkorú vádlott őt ököllel a fején megütötte, ettől a sértett a földre rogyott. A fiatalkorú vádlott a földön fekvő sértettet megrugdosta, az ujján lévő két aranygyűrűt lehúzta és eltette. A vádlottak a sértett szobáját átkutatták, a fiatalkorú vádlott eltette a sértett pénztárcáját a benne lévő 1.500,- Ft-tal. Ezután a vádlottak észlelték, hogy a sértett még életben van, ezért az idősebb és a fiatalkorú vádlott visszament hozzá, közösen tovább ütötték és rugdosták. A vádlottak a betört teraszajtón át távoztak az épületből és elhagyták a sértett ingatlanát.

A vádlottak bántalmazása következtében a 94 éves asszony a fején és a nyakán szenvedett sérüléseket. A sértett a gyors és szakszerű egészségügyi ellátás ellenére meghalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban a két felnőttkorú vádlott vonatkozásában életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, a fiatalkorú vádlott esetében fiatalkorúak börtönbüntetése és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot