NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Változtatási tilalmat rendelt el Győrben a polgármester

Bizonyos beruházókat nem látnak szívesen.

A "felelőtlen" beruházások megakadályozásáért május 7-től változtatási tilalmat rendelt el a győri polgármester a megyeszékhely egész területére - írja az MTI.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tilalmat a lakók életkörülményeinek javításáért és a város klimatikus helyzetének javításáért rendelte el azért, hogy a helyi építési szabályzat módosításáig ne valósuljanak meg olyan beruházások, amelyek "akadályozzák a hosszú távú fejlesztési tervekben szereplő átgondolt, környezeti állapotot javító új szabályozást".

A tilalom a helyi építési szabályzat módosításának hatálybalépéséig, de legfeljebb a változtatási tilalomról szóló rendelet hatálybalépésétől számított három évig érvényes - fűzte hozzá.

Győr
fotó: MTI/Krizsán Csaba

Részletezte, hogy a rendelet nem terjed ki a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra, az állami, önkormányzati beruházásokra, az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális rendeltetésű beruházásokra, a nyomvonal jellegű építményeket érintő beruházások területére, az új lakóegységeket tartalmazó, önálló épület megvalósítására irányuló beruházásokra, valamint a családi házas övezetekre.

Dézsi Csaba András hangsúlyozta, hogy a változtatási tilalom nem azt jelenti, hogy nem lehet építkezni a megyeszékhelyen, viszont "nem látják szívesen" azokat a beruházókat, akik a "hasznon kívül semmi mást nem helyeznek előtérbe".

Győrnek élhető városnak kell lennie és olyan építményekkel kell rendelkeznie, amelyekben jól tudnak élni az emberek - jelentette ki.

Ne fordulhasson elő, hogy olyan lakótelepek épülnek, ahol "éppen egysávos úton haladnak az autók, nincs járda, kerékpárút és parkoló" - magyarázta.

Dézsi Csaba András legutóbb 2020 májusában rendelt el változtatási tilalmat a megyeszékhely négy területére, az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : *g*n. L*t*m h*gy v*sz*ly*s. N*k*d *s m*g*rt*tt. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
eheti: H*gy *z*k *s t*dj*k t*n*lm*ny*zn* * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k m*s*s ...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
eheti: T*ss*k f*gy*szt*n* v*l*m* h*v*s*t. V*gy *gy sz*l*t d*nny*t. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
fgzb: Szt*ny*szl*v n*m*ly*n r*g*n m*g *zt k*l*sny*k*v*k*n gy*k*r*lt* k...
Kólacirkusz: Sztanyiszlav Csercseszov válasza Cristiano Ronaldónak
edmond: "M* f*ly*k *tt Gy*ngy*s*n" - *gy*n*z j*t*tt *sz*mb* n*k*...
Felfegyverkezve érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba: meg akarta ölni a polgármestert és a teljes városvezetést