NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Facebookon terjedő rémhír ellenére, lehet ételt osztani Budapesten

Tavaly télen valóban elnapolgatták az engedélyek kiadását, de idén zökkenőmentesen megy a dolog, jelenleg is több helyszínen van ételosztás engedéllyel.

Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön. Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején. Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony étel osztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak

– Így kezdődik az a Facebook-poszt, ami már napok óta kering az interneten. A terjedést az sem állította meg, hogy az eredeti posztoló már két napja törölte.

Ételosztás Szombathelyen - illusztráció
fotó: Nagy Zotlán

A leírt történet szerint egy ételkiszállító cég tulaja bement az önkormányzathoz, hogy területfoglalási engedélykérelmet adjon be, az ügyintézőtől azt a választ kapta, utasításba kapták és nem adhatnak ki engedély közterületre ételosztás miatt. A poszt arra is kitér, hogy az ügyintéző szerint a kérelmet nem elutasítani, hanem döntéshozatalt fogják elnapolni határozatlan ideig, ennek pedig az az oka, hogy a kormány nem akarja, hogy az emberek túl sok szegény embert lássanak az utcákon.

Tavaly egyébként ez volt a helyzet, de miután az index.hu írt róla botrány lett belőle.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: N*gy*n *k*s v*gy! * sz*m*tsz*ll*t*s *s *gy sz*lg*lt*t*s *s n*ncs...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
iszek: T*bbsz*r f*lt*tt*m m*r * k*rd*st: * h*l*sk*f* h*t*s*k m*nny* p*...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
Ddd911: *tt * p*nt! ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
iszek: V*l*szt*s*k: 2 *r*r* m*gsz*k*dt * r*ndsz*r. M*st sz*nkr*n*z*c**s...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny* *gyr* j*bb*n t*lj*s*t! H*t n*m l*tj*t*k? ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat