NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Ismét színpadon - téren - Szombathely legnagyobb zenekara

Mintegy kétszáz zenész adott elő közösen négy számot.

Ma újra összeállt a szombathelyi Fő téren a város legnagyobb zenekara. Nagyjából száz énekes, mintegy hetven gitáros, valamint tucatnyi dobos és basszusgitáros részvételével. A közel kétszáz zenész közösen játszotta el az LGT: A dal a miénk, Halott Pénz: Darabokra törted a szívem, Lóci játszik: Nem táncolsz jobban, mint én, Tankcsapda: Örökké tart című számait mintegy ezer néző előtt.

A dal a miénk - A képre kattintva galéria nyílik
fotó: Nyugat.hu

Ezt a videót az Agora Kulturális Központ osztotta meg:

"Dal a miénk" névre hallgató koncertet az Agora Kulturális Központ és a Jam Music közösen szervezte, nem előzmények nélkül, hiszen tavaly is már mintegy kétszáz zenész játszott együtt ugyanitt. Az alapötlet még 2015-ből származik, amikor ezer önkéntes zenész játszotta el az olaszországi Cesena városa melletti réten a Foo Foghters Learn to Fly című számát. Ezzel akarták felhívni a zenekar figyelmét arra, hogy szívesen vennék, ha fellépnének a városban.

A cesenaiak új műfajt teremtettek ezzel, a nagy létszámú közös zenélését. Azóta a világ sok helyén szerveztek hasonlót, idén májusban például Szegeden, ahol 400 zenész játszott el közösen több számot is. Például Billy Idoltól a White Wedding című dalt. Azóta egyre több helyen szerveznek hasonlókat, Magyarországon eddig Szegeden volt a legnagyobb közös zenélés, Szombathely pedig nem először csatlakozott a kezdeményezéshez.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : P*nt*s*n. *gyh*gy t*gy*k m*g *ll*n* *m*t cs*k t*d*nk! ...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen
miki1950 : N*m l*lk*, *z * p*nz sp*c**l n*m * l*ny*l*sr*l sz*l, h*n*m * h*t...
Több politikus is felvonult a Pride-on szombaton
miki1950 : N* h*r*g*dj, d* *gy m*s*k c*kk j*t*tt *sz*mb*, *m* * sz*g*nys*gr...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : N*zd, *k *gy*n*ly*n *tl*gp*lg*r*k m*nt m* v*gy*nk, *gy*n*z*kk*l ...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : H*t, *rr* *z*rt n*m v*nn*m b* * c**nt, m*rt m*g n*m t*dn*, m*kk*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik