NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

A császármetszés után nem sokkal koronavírusban hunyt el egy Vas megyei nő

Veszélyeztetett terhesként orvosa javaslatára feküdt be a kórházba az anya, és a fertőzést is valószínűleg itt kapta el.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldalán osztotta meg egy Vas megyei kismama tragikus történetét. A kiposztolt történet szerint a 29 éves nő veszélyeztetett terhes volt, ezért orvosa azt javasolta neki, hogy feküdjön be a kórházba.

Állítólag az intézményben kapta el a nő a koronavírust, a tüneteket jelezte az ott dolgozóknak, de öt napig nem történt semmi. A hatodik napon aztán súlyosan romlott az állapota, ezért megcsászározták és lélegeztetőgépre kötötték, de nem tudták megmenteni – olvasható a Facebook-posztban.

A babának csak januárban kellett volna megszületnie, de a körülményekhez képest jól van – mondja az apuka testvére, aki egyben segítséget kér mindazoktól, akik olvassák a bejegyzést.

Az apukának azért van szüksége segítségre, mert egyedül fogja gondozni a csecsemőt, és nem fog tudni mellette dolgozni. Aki segíteni szeretne, a Facebook-poszt végén megtalálja a számlaszámot, melyre az alapítvány várja az apukának szánt adományokat.

Szerettük volna a kórháztól megtudni, hogy valós-e a történet, kérdéseinket már december 8-án elküldtük a Markusovszky kórháznak, választ azonban azóta sem kaptunk.

Azt, hogy az eset Szombathelyen történt, megerősíti, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász is tudott róla, és tervezik, hogy gyűjtést indítanak a családnak. De nyilatkozni nem szerettek volna, mert a családot érthető módon megrázták a történtek, és kímélni akarták őket.

(Címlapképünk csak illusztráció.)

A Nyugat.hu fontosnak tartja közölni: elismeri és köszöni a járvány alatt az egészségügyben dolgozók munkáját. Az esetleges negatív történésekről szóló tudósításaink nem őket és nem az ő munkájukat kritizálják.

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

repce: * h*zz*sz*l*s*k t*bbs*g* *rr*l sz*l, h*gy n*m v*gy*nk sz*b*lyk*v...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
eheti: K*r h*gy * n*gy *rd*kl*d*sr* sz*m*t t*rt* h*t*p*t* *t*n* f*lk*rd...
Ungár Péter: Ma kiderül, hogy a Fidesznek fontosabbak-e a zalaegerszegi emberek, mint a szombathelyiek
mape55: *g*n v*n n*k*k b*szm*g*ll*, cs*k *pp *tt p*rk*l s*k gy*k*r, m*g ...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Paulus_Maior: „v*ssz* t*d*nk t*rn* * m*gsz*k*tt *l*t*nkh*z” T* *g*sz b*zt*s....
Gulyás: június elejére „vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz”
elbandi: h*t h* k*ll 23. *lt*s *kk*r *z *s j*h*t. *nk*bb *z m*nt * k*v*d....
Pfizer-vezető: Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra