NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

A szakértő szerint megfontolandó az iskolák átállása a távolléti oktatásra

A pedagógusok szakszervezete is ezt szorgalmazza.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken azt kérte a kormánytól, rendelje el minden iskolában az online oktatást, ám az operatív törzs szerint ez egyelőre nem indokolt.

Ugyanakkor Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hír Tv műsorában azt mondta: a lépés megfontolandó.

"Az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat" - idézte Galgóczit a Napi.hu . Az iskolai járványhelyzetről pedig azt mondta, az adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ezért megfontolandó, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatos osztályok is.

Galgóczi Ágnes szombaton a köztévén is nyilatkozott többek között a kínai vakcinákról. A szakember az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy 550 ezer adag kínai oltóanyag érkezett Magyarországra, ami 275 ezer ember beoltására elég. Szerinte a kínai oltóanyag-szállítmánnyal mérföldkőhöz érkezett az ország a járvány elleni védekezésben. Az oltóanyag könnyen kezelhető, 2-8 Celsius-fokon tárolható, így szállítása sem ütközik nehézségbe. A vakcina "hosszú lejáratú", két évig felhasználható, és az egyadagos fecskendős kiszerelése a háziorvosi körzetekben könnyen alkalmazhatóvá teszi.

Az oltóanyag akkor lesz felhasználható, ha az NNK-ban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, mivel az oltóanyag Európán kívülről érkezik, ez szükséges. Hozzátette: ilyen vizsgálat minden oltóanyagnál megtörténik, van, ahol csak a készítmény dokumentációját nézik át, illetve bizonyos laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek.

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: V*ll*s* r*nd*zv*ny v*lt! * f*d*szh*v*k sz*nts*gt*l*n *m*d*s*.....
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt
miki1950 : Sz*m*mr* t*k m*nd*gy *gyh*gy ny*g*dt v*gy*k. ...
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt
miki1950 : * l*ny*g, h*gy * v*l*d* *d*t*k*t t*tk*lj*k, m*n*p*l*lj*k *z *pp*...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
Nagyadri: *z *gy *g*n *rt*lm*s h*zz*sz*l*s. P*nt *gy*kr*l s*m b*sz*lt*m. *...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
Jómagam: Ny*g*, *lt*k*zt*k m*r....
Harmincfős, tiltott rendezvényt tartottak meg a fideszes országgyűlési képviselővel együtt