NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szentpéterváron, a VB-n szurkolhatott a magyar csapatnak a kis szombathelyi hokis

Az óriási élményért Hodosi Andrisnak válaszolnia kellett a kérdésre: miért szuper sport a jégkorong.

Azért, mert három dologgal is küzdünk egyszerre: a téllel, a koronggal és a jéggel – így hangzik a 8 éves Andris válasza a kérdésre. A szombathelyi fiú a Pingvinek szuper-mini csapatában edz. Nemrég egy jéghokis pályázaton indult ahol természetesen a fentinél valamivel bővebben kellett kifejtenie a témát. Válaszai tetszettek a zsűrinek, ami után néhány válogatás kör következett. Ezek a végén egyike lett annak a négy fiatalnak, akik Szentpétervárra utazhattak az A csoportos Jéghoki világbajnokságra.

Galéria: Hodosi András a Szombathelyi Pingvinek edzésén.
fotó: Vágvölgyi Bálint

Andrisék két meccset láthattak a magyar válogatott mérkőzései közül. Az egyik a későbbi győztes, Kanada elleni, a másik a szlovák csapat elleni meccs volt. Mindkét összecsapást elvesztették a magyarok (Kanada ellen 1-7-re, Szlovákia ellen 1-4-re), de a szombathelyi hokis így is lenyűgözve tért haza. Szuper volt élőben látni a nagy válogatottat – mondta. A pályázatot és az utazást a jégkorong sport egyik legnagyobb mecénása egy nemzetközi autómárka gyártója szervezte.

Szentpéterváron az A csoportos világbajnokság helyszínén.
fotó:

Nyolc évesen most elsős a Neumann János Általános Iskolában, és ahogy ilyen korban még természetes: egyelőre fogalma sincs, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Talán éppen hokis? – kérdezzük tőle. Még az is lehet – hangik a válasz. Szülei úgy emlékeznek, hogy 4 éves múlt, amikor először kezdett érdeklődni a jégkorong iránt, igazán komolyan viszont csak valamivel 5-6 évesen vágott bele. Most hetente háromszor jár edzésre. A rövid találkozás alkalmával még azt is megtudtuk tőle, hogy mi a legbüdösebb dolog egy edzés után. Hagyunk időt tippelni. Most viszont már eláruljuk. Szerinte, a kesztyű.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *zt *z *d**t*zm*st! N*m *k*r*m *lh*nn*! * f* t*ng*ly k*l*t -ny...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : M*g*nt *gy*t k*ll, h*gy *rts*k. S*jn*s *tt t*rt*nk m*, *gy k*ll...
Megszólalt Müller Cecília a harmadik oltásról és annak vakcináiról
miki1950 : M*r n*gy*n *d*j* v*lt! F*nt*s, h*gy * sz*l** k*cs*t m*gny*g*dh*...
Megkapta a várva várt kezelését az SMA-beteg Noel
miki1950 : *l n* m*rj t*nn*, m*rt f*lh*b*r*d*s*mb*n m*gk*r*sl*k *s *z *rr*d...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
miki1950 : T* n* l*gy*l m*r l*k*tt! T*d*d h*nysz*r *rt*m l* k*mm*nt*t k*cs...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten