NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szentpéterváron, a VB-n szurkolhatott a magyar csapatnak a kis szombathelyi hokis

Az óriási élményért Hodosi Andrisnak válaszolnia kellett a kérdésre: miért szuper sport a jégkorong.

Azért, mert három dologgal is küzdünk egyszerre: a téllel, a koronggal és a jéggel – így hangzik a 8 éves Andris válasza a kérdésre. A szombathelyi fiú a Pingvinek szuper-mini csapatában edz. Nemrég egy jéghokis pályázaton indult ahol természetesen a fentinél valamivel bővebben kellett kifejtenie a témát. Válaszai tetszettek a zsűrinek, ami után néhány válogatás kör következett. Ezek a végén egyike lett annak a négy fiatalnak, akik Szentpétervárra utazhattak az A csoportos Jéghoki világbajnokságra.

Galéria: Hodosi András a Szombathelyi Pingvinek edzésén.
fotó: Vágvölgyi Bálint

Andrisék két meccset láthattak a magyar válogatott mérkőzései közül. Az egyik a későbbi győztes, Kanada elleni, a másik a szlovák csapat elleni meccs volt. Mindkét összecsapást elvesztették a magyarok (Kanada ellen 1-7-re, Szlovákia ellen 1-4-re), de a szombathelyi hokis így is lenyűgözve tért haza. Szuper volt élőben látni a nagy válogatottat – mondta. A pályázatot és az utazást a jégkorong sport egyik legnagyobb mecénása egy nemzetközi autómárka gyártója szervezte.

Szentpéterváron az A csoportos világbajnokság helyszínén.
fotó:

Nyolc évesen most elsős a Neumann János Általános Iskolában, és ahogy ilyen korban még természetes: egyelőre fogalma sincs, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Talán éppen hokis? – kérdezzük tőle. Még az is lehet – hangik a válasz. Szülei úgy emlékeznek, hogy 4 éves múlt, amikor először kezdett érdeklődni a jégkorong iránt, igazán komolyan viszont csak valamivel 5-6 évesen vágott bele. Most hetente háromszor jár edzésre. A rövid találkozás alkalmával még azt is megtudtuk tőle, hogy mi a legbüdösebb dolog egy edzés után. Hagyunk időt tippelni. Most viszont már eláruljuk. Szerinte, a kesztyű.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Thom: K**g*sz*t*s: M*ndj*k *ng*m *z s* z*v*r, h* * sz*k* *gy*n *gy m*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacs_ugynok: N*, s*k*r*lt m*gn*zn*m. M*ndj*rt *z *ls* d*l*g, "Sz*mb*th...
Korai kampányvideóval gyúr a nagy összecsapásra a szombathelyi Fidesz
Thom: M*ndj*k *z * k*l*nbs*g, h*gy * f*t*r *lt*lt 2 p*rc*t *z *d*tt c*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Thom: * b*sz*s*k*t *nk*bb n* *ml*g*sd, *z*kn*k n*m *z * d*lg*, h*gy p*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Pistike39: *gy p*c*t h*t*l*sbb f*rr*s sz*r*nt 27 gy*r*k v*n k*rh*zb*n! *z ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt