NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Felhőkarcolók városa lesz Szombathely?!

Akár ezt is leolvashatnánk a szombathelyi belváros rehabilitációjáról készített látványtervről. A távolban egy síugrósáncot is látni vélünk, elől pedig egy hightech üvegkupolás körforgalmat ...Vajon hol járunk?

Első blikkre nekünk is fejtörést okozott: vajon hova álmodták ezt az üvegkupolás korforgalmat, felhőkarcolókra emlékeztető épületekkel a környezetében? (Háttérben a síugrósánccal...) Tényleg Szombathelyre?

Hightech Szombathely
fotó: Forrás: szombathelyi7

A megfejtésre persze nem kell sokat várni: ez bizony a szombathelyi Szent Márton-terv egyik impozáns eleme, amelyben a Szent Márton templom és műemléki környezetét gondolták újra. (A projektről mi is több ízben írtunk, a lényege: Szombathely 2016-ban méltó módon szeretné megünnepelni Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. Erre az alkalomra a programsorozaton túl a szenthez kötődő épületeket és helyszíneket is szeretnék felújítani.)

Ahogy a szombathelyi7 honlapján olvashatjuk, a jubileumra a Szent Márton úton és környékén hosszabb gyalogos övezetet, több zöld területet alakítanának ki.

Átalakul a közlekedés rendje, három körforgalom építését, a közlekedési sávok csökkentését, új busz- és gépkocsi parkolók létesítését tervezik.

A fejlesztés második célterülete pedig a Székesegyház és környéke lesz: ahol többek között egyirányúsítanák a Szily János utcát egy szakaszon, a Kiskar utcai csomópontba pedig körforgalom épülne.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel